Ostali sportovi

Sandra briljirala u Splitu

Maja Giljanović • subota, 26.02.2011.
Sandra briljirala u Splitu
Foto: Kristijan Komarica

Europska prvakinja u bacanju diska Sandra Perković na Zimskom je bacačkom prvenstvu Hrvatske u splitskom Parku mladeži svoj osobni i hrvatski rekord poboljšala za više od jednog metra i bacila sve do 67,96 metara, a i rekord u bacanju kugle poboljšala je na 16,40 metara.

Drugu godinu uzastopce Sandra Perković je briljirala na Zimskom bacačkom prvenstvu u Splitu. Početkom prošle sezone Zagrepčanka je u Parku mladeži disk bacila na 66,85 m (kasnije u sezoni rekord Hrvatske u Bruxellesu je podigla na 66,93 m, a u međuvremenu je postala i prvakinja Europe u Barceloni), a danas je bacila najbolji rezultat na svjetskim tablicama još od 2007. godine.

Prošle godine je primjerice Nadine Müller sezonu završila hicem na 67,78 metara, a Sandra je novu otvorila bacivši disk na 67,96 metara, pet i pol metara više od Olesije Korotkove (62,48 m). "Početak sezone u Splitu očito mi donosi sreću. Nadam se da će kao i lani sezona završiti ovako dobro kako je počela", izjavila je Perković.

KUGLA

20-godišnja najbolja mlada atletičarka Europe poboljšala je osobni i hrvatski rekord i u bacanju kugle. Prošle godine također u Splitu bačenih 16,02 m podigla je za 38 centimetara na 16,40 m.

Pripreme za novu sezonu Sandra i trener joj Ivan Ivančić odradili su na Novom Zelandu, a dalek put očito je bio pun pogodak tim prije što europsku prvakinju krajem kolovoza i početkom rujna čeka izazov u vidu Svjetskog prvenstva u Južnoj Koreji.

Apetite Sandra ne skriva ni u Dijamantnoj ligi u kojoj je prošle sezone osvojila mitinge u New Yorku i Bruxellesu i zauzela ukupno drugo mjesto iza Yarelis Barrios, a visok plasman očekuje i na skorašnjem prvom međunarodnom natjecanju, 19. i 20. ožujka na Europskom bacačkom kupu u Sofiji.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.02.2011. u 23:01
    svaka čast!
    Obrisan korisnik
  • Balthazar26.02.2011. u 20:40
    Bravo !
    Balthazar