Nogomet

Lokica: "Vjerovao sam u pobjedu"

Piše:Ivana Jurica • subota, 26.02.2011.
Lokica: "Vjerovao sam u pobjedu"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Dvije sezone zaredom Šibenčani su u Kranjčevićevoj pobjeđivali Zagreb. Treći put zaredom nisu uspjeli, iako su imali priliku za to. Nakon primljenog gola u prvom poluvremenu tražili su se gotovo do pred kraj prvih 45 minuta, u nastavku je igra bila bolja, ali osim pogotka za izjednačenje Modri više nisu uspjeli postići pa su kući ponijeli samo jedan bod.

"Kada smo išli u Zagreb bio sam uvjeren da nećemo izgubiti utakmicu. Dapače, nadao sam se da bismo mogli i pobijediti. Nažalost, pobijedili nismo, iako smo imali matnu situaciju. U 81. minuti Antonio Jakoliš je stvarno imao šansu koja će se teško ponoviti. Nažalost, dogodila se greška, nismo zabili gol. Iza toga smo još ostali s igračem manje, tako da smo u zadnjih sedam–osam minuta morali grčevito braniti taj bod. Na kraju ipak možemo biti zadovoljni jer nismo izgubili, osvojili smo bod na gostovanju", kazao je dan poslije remija u Zagrebu trener Šibenika Vjekoslav Lokica.

Prokomentirao je Lokica detaljnije i još neke segmente igre: "Dobro smo otvorili utakmicu, prvih pet–šest minuta imali smo dvije poluprilike. Nažalost, nakon toga dogodio se black-out gdje smo sa šest–sedam krivih ispucavanja sebi stvorili paniku i iz jednog takvog, dvostrukog krivog ispucavanja, prvo Blaževića, zatim i Fuštara, primili smo gol. Nakon toga nekih 25 minuta smo jednostavno nestali s terena, nismo se mogli nametnuti. Kako se trkački nismo uspjeli nametnuti nismo mogli ostvariti kvalitetan posjed lopte i tih pola sata Zagreb je bio bolji. U zadnjih deset minuta poluvremena smo se dignuli, napravili pritisak na njihov gol. U drugom poluvremenu s dvije izmjene na startu, odmah Jakoliš i kasnije Husmani, ubrzali smo ritam igre, stvorili smo puno kvalitetniji posjed lopte i samim time pritisak na gol Zagreba. Zabili smo gol, nakon toga još imali i šanse Jelića i Jakoliša što nismo zabili. Rezultat je vjerojatno realan."

Krenuli su Modri u Zagrebu dosta ofenzivno, s puno igrača koji imaju ofenzivnih sklonosti, iako je Lokica za utakmicu najavio drugačiji sastav i formaciju. "Vjerovao sam da možemo pobijediti, tako smo i ušli u utakmicu. Prvih pet minuta smo napravili pritisak, imali smo dvije polušanse, skok Jelića, loptu Fuštara na nekih sedam–osam metara na nozi, pa mu udari u ruku. Dobro je izgledalo u startu, međutim, nakon prvog krivog ispucavanja Blaževića, pa drugog, onda i Fuštarovog dogodilo se to što se dogodilo. Taj zgoditak kao i mnogo puta do sada nas poremeti, trebalo nam je doslovce pola sata da bi malo došli sebi. U tih pola sata izgledalo je da igrači igraju s nogama od 100 kilograma, nismo se mogli trkački nametnuti. Vjerojatno je to bila psihološka barijera. Međutim, u drugom smo poluvremenu dokazali da smo fizički spremni, da možemo trčati da se možemo dignuti i u krajnjoj liniji vratiti iz negativnog rezultata", istaknuo je Lokica.

Na subotnji trening šepajući je stigao šibenski strijelac u zagrebačkoj utakmici – Dražen Jelić. Ozlijedio se pred kraj utakmice, prilikom doskoka, a tek će detaljniji pregled pokazati o kakvoj je i koliko ozbiljnoj ozljedi riječ. Unatoč petom prvenstvenom pogotku Jelić nije u potpunosti zadovoljan svojom igrom u posljednjem kolu: "Nisam ni ja baš nešto oduševljen svojom igrom, ali moj je zadatak da zabijem gol, taj sam gol i zabio. Donio sam bod klubu. Inače, bila je to jako teška utakmica, teren je bio loš, smrznut. Uvijek se u prvoj utakmici krene nekako u grču. U prvom poluvremenu smo se slabo snalazili, a u drugom kad smo malo stali na lopti odmah smo zabili gol. Čak smo na kraju mogli i pobijediti."

"Protiv Lokomotive moramo ići na pobjedu. Nema se tu što kalkulirati, pobjeda nam treba za ostanak u priključku s drugim momčadima u borbi za ostanak u ligi", završio je drugi najbolji šibenski strijelac ove sezone.

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!