Tenis

Dodig uz Karlovića u paru

Iz Doma sportova:Ivor Krapac • subota, 05.03.2011.
Dodig uz Karlovića u paru
Foto: Kristijan Komarica

Iako je u igri bila i ta opcija, Goran Prpić nije promijenio nominaciju za subotnji meč parova u prvom kolu Svjetske skupine Davis Cupa. Za Hrvatsku će igrati Ivo Karlović i Ivan Dodig, koji je u petak u drugom singlu dana proveo na terenu više od četiri i pol sata u porazu od Philippa Kohslchreibera...

Kao i za Hrvatsku, i za Nijemce će igrati par koji je u četvrtak bio nominiran na ždrijebu. Gostujući izbornik Patrik Kühnen tada je objavio da će u akciji biti Christopher Kas i Philipp Petzschner, a to je i potvrdio sat vremena prije početka meča, koji je na rasporedu u 15 sati.

Par Dodig/Karlović će prvi put igrati zajedno u Davis Cupu, a drugi put uopće, nakon prošlotjednog ATP turnira u Delray Beachu. Tada su zaustavljeni u prvom kolu, sa 7:6(1) i 7:6(3) u korist dvojice Nijemaca kojih nema u Zagrebu, Benjamina Beckera i Michaela Kohlmanna.

Dodig je trenutno 132. na svijetu u konkurenciji parova, tri pozicije niže nego mu je bio renking karijere, koji je dohvatio prije mjesec dana. Karlović je, pak, na 274. mjestu, najviše je bio 44., u travnju 2006. godine, dok je prošlu sezonu završio na 82. poziciji. No, kako je u drugom dijelu 2010. pauzirao zbog ozljede i operacije ahilove tetive, dogodio mu se pad.

Karlo je dosad odigrao pet mečeva u parovima u Davis Cupu, uz 3-2 u omjeru pobjeda i poraza, dok će Dodigu ovo biti drugi put da igra parove za Hrvatsku. Lani je u kombinaciji s Marinom Čilićem doživio poraz u četvrtfinalu protiv Srbije u Splitu, sa 6:3, 6:2 i 6:4 u korist Janka Tipsarevića i Nenada Zimonjića.

Hrvatski suparnici trenutno su puno bolje rangirani u konkurenciji parova, Petzschner na 15. mjestu (renking karijere), a Kas na 55. poziciji. Prvi put su zajedno igrali još u ožujku 2004. na Futuresu u portugalskom Faru, a nakon toga na ukupno 16 ATP ili Grand Slam turnira, uz najbolji rezultat na posljednjem. Lani su bili finalisti na zemlji Stuttgarta.

Kas ima tri ATP naslova i još devet finala u parovima, dok se Petzschner može pohvaliti s tri titule i dva finala - najveći uspjeh ubilježio je lani, kada je s Jürgenom Melzerom otišao do kraja u Wimbledonu. No, bez obzira na puno iskustva na Touru, gostujući dvojac koji će u subotu biti u akciji još nije igrao skupa u Davis Cupu.

Nijemci su dobri, kako to sugeriraju i ove brojke, a jesu li i pobjedivi, vidjet ćemo na terenu Dvorane II Doma sportova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Passenger05.03.2011. u 14:34
    Veselim se meču, sviđa mi se kombinacija, Karlo Veliki i Dodig Fajter. Ako Karlo bude imao solidan serverski dan, uz nevjerojatnu Dodigovu energiju, mislim da je itekako moguće da naši ovo dobiju!Što se Dodiga tiče, sintagma Dodigov umor je oksimoron, takvo nešto ne postoji! Nevjerojatan borac i... [više na forumu]
    Passenger
  • zovche05.03.2011. u 14:23
    bude igrao karlovic vjerojatno sutra single... sto je zeznuto jer ce oni gurnuti Petzschnera onda na karla sto nasem nikako ne pase... ali tu je kriv izbornik sa svojim debilnim cetvrtim igracem koji nicem ne sluzi (veic) i ne mozes ga upotrijebiti nigdje jer ne moze nikoga dobiti... a ima zovka... [više na forumu]
    zovche
  • Weasley05.03.2011. u 14:11
    trebali smo jučer povesti 2-0 pa u sljedeća tri meča osvojiti bod, ovako je još sve neizvjesno
    Weasley