Tenis

Prpić: "Još uvijek je sve otvoreno"

Iz Doma sportova:Ivor Krapac • subota, 05.03.2011.
Prpić: "Još uvijek je sve otvoreno"
Foto: FaH

Njemačka će u posljednji dan ogleda s Hrvatskom ući s dvije "meč-lopte" za prolazak u četvrtfinale Svjetske skupine Davis Cupa. Sa zaostatkom od 2-1, Hrvatska će morati tražiti oba boda, a izbornik Goran Prpić nije izgubio vjeru da je u nedjelju moguć preokret...

Počelo je s pet setova u pobjedi Marina Čilića nad Florianom Mayerom, nastavilo s novih pet i slavljem Philippa Kohlschreibera nad Ivanom Dodigom, uz propuštenu meč-loptu hrvatskog aduta u četvrtom setu, a trend da se ovog vikenda u Zagrebu igraju napeti mečevi nastavljen je i u subotnjim parovima.

Još jedna poveznica sva tri meča? Mayer je imao 2-1 u setovima protiv Čilića, Dodig protiv Kohlschreibera, a Dodig i Ivo Karlović protiv Christophera Kasa i Philippa Petzschnera. Svi su izgubili.

Vezane vijesti

Prpić o prilikama jednih i drugih: "Oni su u ovom meču iskoristili svoje šanse, mi nismo - posebno se sjećam 0:30 na Kasovom servisu u petom setu. Petzschner je krajem meča s nekoliko reterna na Karlov servis pokazao koliko je dobar igrač, tu se vidjela njegova klasa".

"Za razliku od nekoliko prošlih susreta reprezentacije, ovog puta sam vjerovao da imamo šansu dobiti parove, razlika u kvaliteti između nas i njih nije bila tolika, a to se pokazalo i na terenu", opisao je Goran Prpić subotnji meč: "Danas smo bili na dva-tri poena do pobjede, jučer je Dodig došao jedan poen daleko, a za tih nekoliko poena razlike, sada moramo hvatati minus od 2-1 umjesto da smo u slavljeničkom raspoloženju".

Ipak, izbornik je dodao da sve lađe još nisu potonule. "Sve je još uvijek otvoreno, a bilo bi tako i da mi vodimo s 2-1. Razlika je što mi trebamo dobiti dva meča, oni jedan, no moramo gledati poen po poen. Vjerujem da imamo šansu dobiti".

U subotu je odabir pao na Ivu Karlovića i Ivana Dodiga, koji se barem donekle oporavio od preko četiri i pol sata protiv Kohlschreibera u drugom meču petka, a Prpič je pojasnio i zbog čega takav izbor: "Morali smo voditi računa o tome da Čilić igra prvi meč u nedjelju i da je važno da ima potrebnu svježinu da dobije. Da se dogodilo da izgubimo parove s Čilićem, šteta bi bila veća".

Ovako ostaje upitnik hoće li Dodig biti spreman za nedjelju s obzirom da je u dva dana igrao nešto više od osam sati. Prpić je, naravno, bio svjestan tog rizika: "Ako se Dodig fizički ne oporavi do sutra i dogodi li se da odlučuje peti meč, računamo na Karla. Spremat ćemo obojicu za meč, a bude li peti presuđivao, u posljednji trenutak odlučit ćemo tko će igrati".

Ivo Karlović pobrinuo se za izjavu dana, komentirajući kratku pauzu van terena na koju su Nijemci odlazili nakon setova: "Tko zna što su to radili u WC-u?"

Ivan Dodig - ako ste možda sumnjali - nije otpisao nedjelju, koliko god se umorio u prva dva dana. Koliko fizički, toliko i mentalno: "Nije lako izgubiti u pet setova dva dana u nizu, pogotovo stoga što sam do ovog vikenda bio na 3-0 u mečevima koji su otišli u peti, a sada su se dogodila dva uzastopna poraza u dva dana. No, moram se regenerirati za sutra ako će to biti potrebno".

Ivo Karlović dodao je da je hrvatski par u subotu odigrao dobar meč, no... "Igrali smo odlično, imali smo šansu dobiti, bilo je nekoliko prilika na servis Kasa, a Petzschner je na kraju odigrao nevjerojatno - tada mi je vratio neke servise kao što nitko nikada prije nije".

Ukoliko će biti potreban u petom meču, Karlo se ne plaši takve mogućnosti: "Igra je u redu, dobro izgleda i na treninzima, jedino mi se reakcija još nije vratila na razinu kakva je bila. No, vjerujem da će doći i pobjede".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Jukka05.03.2011. u 22:20
    a nista...cilic ce tuc kohlschreibera, a onda bolje da karlovic ide na mayera nego umorni dodig
    Jukka