Rukomet

Goluža: "Treba nam malo podrške"

Iz Spaladium Arene:Vedran Babić • nedjelja, 13.03.2011.
Goluža: "Treba nam malo podrške"
Foto: Duje Bonačić

U vrlo opuštenoj i ležernoj atmosferi na druženju s novinarima poslije utakmice hrvatski izbornik Slavko Goluža bio je zadovoljan prikazanom igrom njegovih izabranika, ali je i priznao kako ga smeta odnos nekih medija prema reprezentaciji...

Druga pobjeda nad brončanima sa Svjetskog prvenstva u svega nekoliko dana izmamila je osmijeh na lice izbornika Slavka Goluže, koji je zaista imao razloga za sreću i zadovoljstvo.

Goluža je s velikim respektom progovorio o svom kolegi na španjolskoj klupi, Valeru Riveri. "Ja sam skroman kao i moji dečki i velika mi je čast ovako rano u svojoj karijeri sjediti pokraj čovjeka koji je toliko trofeja osvojio s Barcelonom. Ako već sa Zagrebom nisam uspio pobijediti Barcelonu, drago mi je što sam s reprezentacijom uspio poraziti Španjolsku. Sjećam se da su to bile utakmice s puno emocija i žara."

"Čestitke igračima koji su ova četiri dana dali svoj maksimum da dođemo do dvije pobjede protiv velike reprezentacije kao što je Španjolska i velikog trenera kao što je Rivera. Hvala i navijačima koji su došli iz svih dijelova Hrvatske: iz Zemunika, Knina, Ljubuškog, Trilja, Istre...To je samo dokaz koliko nas ljudi vole, cijene i poštuju. Mislim da smo im se odužili na najljepši mogući način. Čestitke i Španjolcima na fer i korektnoj igri i želim im sretan povratak kući."

"Svi naši igrači su dobili minutažu. Da smo bili malo hladnije glave, možda bi pobjeda bila i uvjerljivija, ali ne treba joj gledati u zube."

Izbornik je bio prezadovoljan prijemom u Splitu, gradu koji je sigurno svim reprezentativcima posebno u srcu nakon Svjetskog prvenstva 2009. godine. "Split nam je puno lijepih stvari dao i bilo bi lijepo ovdje održati kvalifikacije za Olimpijske igre. U ime svih igrača i Saveza želim zahvaliti svima na pruženoj toplini u ova 2-3 dana."

Ove dvije pobjede uz vrlo dobru igru otvaraju pitanje: može li naša reprezentacija još bolje? "Uz malo više priprema i uz uvjet da ne bude ozljeda, svakako da postoje dijelovi igre koje mi možemo puno bolje. Dobre stvari ćemo nastojati zadržati, a one slabije ćemo nastojati popraviti."

Izbornik se požalio na loš tretman koji njegova reprezentacija doživljava u medijima. "U svemu ovome treba nam malo podrške i pozitivne atmosfere. Puno je toga negativno u našoj državi, a igrači pišu najljepše stranice. Vidite kako Rivera čuva svog dragulja (Iker Romero), a čim mi izostavimo jednog igrača odmah se diže tsunami. Ponavljam još jednom, vrata ove reprezentacije nisu nikome zatvorena, i ne mislim tu samo na Alilovića."

"Bilo je puno pozitivnih stvari u ovih 5-6 dana. Ako ništa drugo, barem smo razveselili hrvatski narod."

Novinare je zanimalo da li Goluža vjeruje da ova selekcija može osvojiti zlato na EP-u u Beogradu, no izbornik se nije dao navući na raspravu o temi koja je trenutno jako daleko. Dodao je, međutim, kako će na sljedećoj kvalifikacijskoj utakmici u Rumunjskoj odmoriti neke igrače, no da će svejedno ići na pobjedu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.03.2011. u 10:22
    p.s. tek sad sam pročitao pažljivo....goluža kretenu jedan...spominješ tsunami u sportskom kontekstu, a u japanu je više od 10 000 mrtvih od tsunamia....pa kako možeš biti tako glup?!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.03.2011. u 09:23
    podršku možeš dobiti ako Kopljara ostaviš doma da gleda utakmicu... hehehe
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.03.2011. u 09:18
    e 'moj' goluža....koga ti mažeš? nije isto kada rivera ostavi romera i entreriosa (jer su iscrpljeni i već stari-31 i 34 god), i tvoji potezi ne-pozivanja bičanića, šunjića, markotića i sulića! samo se nadam da više nikad nećeš zvati kopljara i valčića....jer oni nisu za repku. imamo puno boljih... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • matbaric14.03.2011. u 08:21
    Ma idemo dalje, utakmice dobre za podstrek...
    matbaric
  • Obrisan korisnik14.03.2011. u 06:50
    treba čestitati dečkima na borbenosti i dobroj igri...ja sam jedan od največih kritičara goluže ko trenera , ali ovaj puta nemam šta predbaciti...možda je došao pameti (malo) pa sluša igrače...vidi se ,konačno su pustili šegu da brani(a ne samo mrvice kao na SP...) marko kopljar ne igra ili igra... [više na forumu]
    Obrisan korisnik