Rukomet

Vuković: "Vrlo emotivna utakmica"

Iz Spaladium Arene:Vedran Babić • nedjelja, 13.03.2011.
Vuković: "Vrlo emotivna utakmica"
Foto: Duje Bonačić

Hrvatski igrači bili su svi redom puni hvale za podršku splitske publike, a to se posebno odnosi na Dragu Vukovića, koji je priznao kako je ova utakmica za njega bila vrlo emotivna...

U rodnom gradu nikada nije lako igrati, pogotovo ne kada nosiš reprezentativni dres. To je večeras na svojoj koži najbolje osjetio Drago Vuković.

"Izbornik mi je prije utakmice govorio da ostanem hladne glave. Na zagrijavanju sam svaku pjesmu pjevao u sebi i govorio sam si: "ne igraš u Splitu, ne igraš u Splitu". Navijači su pokazali da mogu napraviti pravi štimung i na tome im skidam kapu."

S pet golova Drago je bio najbolji strijelac utakmice. "Svaki gol je poseban. U prvom poluvremenu sam odigrao dobro, no kasnije sam fizički pao. Ritam u Bundesligi ipak je jako težak i izbornik je to primijetio i zamijenio me. Najvažnije je da smo pobijedili, nebitno je tko je bio najbolji. Kada igramo na visokoj obrambenoj razini, onda možemo dobiti svakoga. Tome treba težiti u budućnosti."

Vedran Zrnić propustio je prvu utakmicu u Španjolskoj zbog rođenja blizanaca, a u Splitu se dvaput upisao u strijelce. "Utakmica je bila prava kvalifikacijska, baš kako smo i očekivali. Možda nije bila toliko zanimljiva, ali odigrali smo čvrsto i koncentrirano do kraja. Uz ovakvu publiku teško možemo izgubiti. Hvala svim navijačima i nadam se da ćemo i dalje igrati neke utakmice u Splitu."

Povratnik u reprezentaciju, Ivan Čupić, također se zahvalio navijačima i potom nastavio: "Prvih 20-ak minuta bio je egal, a u završnici prvog dijela i početkom drugog odvojili smo se i nakon toga u posljednjih 15-ak minuta rutinski priveli utakmicu kraju."

"Nakon Svjetskog prvenstva bili smo puni motiva. Razne priče su nas pogodile i na najbolji način smo se vratili i pokazali tko smo i što smo. Odradili smo posao maksimalno profesionalno, dobili dvije utakmice i plasirali se na EP, gdje nam je i mjesto."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • salbunjer14.03.2011. u 18:41
    Kako navijat kad oni šta su ka vodili navijanje znaju samo vikat HR,HR i u boj, uboj...
    salbunjer
  • Obrisan korisnik14.03.2011. u 14:27
    da....splitska publika je bila odlična. haahhaah. ja sam bila na tekmi, došlo je nas 20-ak iz zagreba i da nismo poveli navijanje ne bi im bilo ništa od paklene atmosfere... sve je to kazališna publika -.-
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.03.2011. u 09:15
    izvrsno igra, u oba pravca. jučer naš najbolji igrač! dok ne stasaju do kraja markotić i stepančić, drago je riješenje na desnom vanjskom, uz buntića! nadam se da više nećemo gledati panja kopljara u repki.....NIKAD!
    Obrisan korisnik