Rukomet

Rivera: "Čast je doći u Hrvatsku"

Iz Spaladium Arene:Vedran Babić • nedjelja, 13.03.2011.
Rivera: "Čast je doći u Hrvatsku"
Foto: Bruno Karadža

Španjolski izbornik Valero Rivera nije odavao dojam razočarana čovjeka nakon drugog uzastopnog poraza od Hrvatske. Dapače, bio je zadovoljan s obzirom na sve okolnosti...

"Cjelokupan dojam bio je bolji od našeg. Zadovoljan sam s obzirom na činjenicu da nam je nedostajalo puno igrača, pogotovo onih koji bi inače štitili lijevo krilo. Prvih 20 minuta smo odigrali dobro, no hrvatska obrana bila je presudna za stvaranje razlike", mišljenja je Rivera.

Rivera: "Posebna mi je čast doći u Hrvatsku, zemlju koja me očarava i koju vrlo cijenim."

Naklapanja oko neigranja Alberta Entrerriosa Rivera je prekinuo riječima: "To je stvar našeg dogovora od prije godinu dana. On ima 34 godine i želi imati dugu karijeru, a igra za reprezentaciju znači manje vremena za odmor. On je jedan od onih koji imaju više od 200 utakmica u španjolskom dresu i zaslužuje poseban tretman."

Španjolski vratar Arpad Šterbik prikupio je 11 obrana, od kojih je najveći broj stigao u otvaranju utakmice. I on je odao priznanje splitskim navijačima. "Početak utakmice bio je vrlo izjednačen, baš kao u Ciudadu. Nakon toga Hrvatska je laganim golovima iz kontri i polukontri došla do prednosti od nekoliko razlike i na kraju, djelomično zahvaljujući i široj klupi, zasluženo pobijedila. Mi ćemo svoju priliku za plasman na EP tražiti u lipnju."

"Atmosfera je bila odlična. Nikada nisam igrao u ovoj dvorani, ali čuo sam o njoj od Petra Metličića i nekih španjolskih igrača. Mislim da je ambijent ljepši nego u Zagrebu. Tamo je dvorana velika i lijepa, no ovdje je ambijent nekako više "domaći".

Strijelac jednog gola, Niko Mindeguia, također je rekao par riječi o utakmici. "Možda smo im poklonili nekoliko golova u drugom dijelu, no možemo biti zadovoljni igrom jer nismo imali dovoljno vremena za pripremu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • matbaric14.03.2011. u 08:13
    Split najsportskiji grad u hrvatskoj....
    matbaric
  • Obrisan korisnik14.03.2011. u 02:41
    kapa dolje splitu i navijačima na atmosferi
    Obrisan korisnik