Automoto

Stoner: "Ovo je sjajan početak sezone"

Lovro Štrbinić • ponedjeljak, 21.03.2011.
Stoner: "Ovo je sjajan početak sezone"
Foto: EPA

Nakon završene prve utrke u novoj MotoGP sezoni najviše razloga za zadovoljstvo imao je pobjednik Casey Stoner koji je i tijekom čitavog vikenda držao vrh poretka. No, njegov momčadski kolega nije dijelio njegovo oduševljenje, ponajviše iz razloga što je tijekom utrke imao problema sa starom ozljedom.

Formu s treninga i kvalifikacija Casey Stoner je prenio i na nedjeljnu utrku i pod reflektorima staze Losail ostavio konkurenciju iza sebe. "Nakon odlične predsezone i tijekom ovog vikenda stvari su se za nas odlično razvijale i bivale sve bolje. Motor je noćas bio fantastičan, kao i u svim prethodnim izlascima na stazu i ponosan sam što sam u svom prvom nastupu za Repsol Hondu ostvario prvu pobjedu. Ovo je sjajan početak sezone, upućujem veliko hvala Hondi i sve najbolje želje Japanu u ovom teškom razdoblju."

Njegov kolega iz Repsol Honde i prvi pratitelj na većini dosadašnjih treninga bio je nešto slabije volje, ali ne toliko zbog loše utrke već zbog problema s lijevim ramenom. "Razočaran sam, ne zbog utrke već zbog problema koje sam opet osjetio s lijevim ramenom. Već na treningu sam nešto osjetio, ali nisam siguran koliko loše može biti. U posljednjih nekoliko krugova imao sam velikih problema s kontroliranjem motora i zaista je bilo teško. Inače, motocikl je bio sjajan, imao sam priliku pobijediti, ali zbog navedene situacije sam vozio jednu od najtežih utrka u životu. Sad sam zabrinut jer ne znam kako će se situacija razviti i što će budućnost donijeti", izjavio je nakon utrke Dani Pedrosa.

Treći vozač Repsol Honde, Andrea Dovizioso, bio je nezadovoljan raspletom i svojim plasmanom izvan pobjedničkog postolja, a o utrci je rekao sljedeće: "Malo sam razočaran jer je naš cilj bio podij, ali sve u svemu odradio sam dobru utrku. U prvim krugovima sam mislio da ću se moći boriti za postolje, a zadovoljan sam i kasnijim ritmom i ostvarenim najboljim vremenom u posljednjem krugu. Motor je bio dobar, ali moramo napraviti korak naprijed kako bi mogao pratiti Caseya i Danija. Zadovoljan sam i vlastitom fizičkom spremom jer se nakon utrke nisam osjećao umorno, unatoč činjenici što vožnja ovdje zna biti iscrpljujuća."

Nekoliko riječi o utrci ponudio je i na kraju sedmoplasirani Valentino Rossi, nakon prve utrke na Ducatiju: "Sigurno nismo ovdje da bi osvajali sedma mjesta, ali ima i pozitivnih stvari koje se mogu izvući iz ovog nastupa. Prije svega to su ostvarena vremena jer smo nizali dosta brze krugove. Imao sam dobar start, dobro sam se osjećao, ali tad sam napravio malu pogrešku u prvom zavoju, zapeo iza Barbere i izgubio nešto vremena. Također, u posljednjem dijelu utrke nisam mogao voziti kao što sam naviknuo jer su se pojavili problemi s ozlijeđenim laktom. Uz razvoj motocikla ja ću morati i dodatno raditi na podizanju vlastite fizičke spreme."

Posebno zadovoljan utrkom bio je osvajač druge pozicije Jorge Lorenzo. "Mislim da sam više ponosan na ovaj podij nego na neke pobjede. Ponosan sam na sebe i cijelu ekipu koja nije odustala već je radila dalje i priuštila mi najbolji motor koji trenutno mogu ponuditi. Od početka do kraja svaki krug sam vozio na rubu mogućnosti, skoro sam izletio u jednom zavoju, ali uspio sam ostati na stazi i završiti na drugom mjestu. To je najviše što sam mogao učiniti."

MotoGP karavana sada se se seli u Europu, a prva od nekoliko europskih utrka zaredom na rasporedu je u španjolskom Jerezu za dva tjedna.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!