Nogomet

Cesar: "Zašto ne ponoviti 2004. godinu?"

Borna Rupnik • utorak, 22.03.2011.
Cesar: "Zašto ne ponoviti 2004. godinu?"
Foto: Davor Sajko

U petak će u Ljubljani snage odmjeriti reprezentacije Slovenije i Italije, što će biti poseban doživljaj za bivšeg Dinamovog braniča, stopera Chieva iz Verone, slovenskog reprezentativca Boštjana Cesara...

Slovenija nakon četiri odigrane utakmice u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2012. godine ima sedam osvojenih bodova, no eventualnom pobjedom u petak protiv Italije poravnala bi se sa svojim susjedima na čelu Skupine C.

"Lijepo mi je u Chievu, atmosfera u klubu je prava obiteljska, a Verona je prekrasan grad. I blizu je Slovenije. Ne mogu se žaliti na sezonu premda nam rezultati nisu bajni. Neće biti problema ni ako pobijedimo Italiju, ionako za Chievu ne igraju reprezentativci Italije. Doduše, dosta smo pričali o utakmici i jedva čekam vratiti se u Veronu s tri nova boda na slovenskom kontu, uz nulu za Italiju".

Boštjan Cesar, igrač Chieva, dobro pozna Talijane, a jednom im je već i zatresao mrežu: "Naravno da mi je ovaj susret jako važan, ne igra se svaki dan protiv velesile poput Italije. Neki kažu da je ova njihova momčad ranjivija, ali Italija je uvijek favorit, pa tako i u petak u Ljubljani".

"Osim toga, bit će posebno motivirani protiv nas jer smo ih pobijedili na svom terenu 2004. godine, i zadnji smo koji smo ih pobijedili prije nego što su postali svjetski prvaci", kaže.

Cesar je tada u Celju postigao svoj prvijenac za Sloveniju: "To su mi sjajne uspomene, a proveo sam tek pet minuta na terenu. Vidio sam svoju priliku ispred Buffona i zapravo nije bilo tako teško glavom svladati jednog od najboljih vratara svijeta".

"Zašto ne bismo ponovili taj uspjeh, pokazali smo da se možemo nositi sa svima na svijetu. Disciplinirani smo, taktički zreli i imamo sjajnog vratara. Bez obzira protiv koga igramo kod kuće, moramo igrati na pobjedu", smatra Boštjan Cesar.

Italiji je, kaže, teško naći konkretne slabosti, bez obzira na iskustvo igranja na Apeninskom poluotoku: "S pojedincima kakve oni imaju teško im je naći slabu točku. Može ih se dobiti kompaktnom igrom i momčadskim duhom. A i pitanje je tko će zaigrati za Italiju".

EP 2012. - Skupina C

1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometEuro 2012.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!