Košarka

Škovrlj: "Vujčić i Ukić su budućnost Splita"

Sa Gripa:Bernard Jurišić • petak, 25.03.2011.
Škovrlj: "Vujčić i Ukić su budućnost Splita"
Foto: Bruno Karadža

Splitski košarkaški klub ozbiljno je prionuo građenju stabilnih temelja za novi uzlet. Osmijeh vlada Gripama ove sezone, a za njega su najzaslužnija dva čovjeka. Predsjednik Ilija Naletilić i potencijalni sportski direktor Nikola Vujčić...

Tročlana delegacija KK Split, u kojoj su bili predsjednik Ilija Naletilić, direktor Petar Škovrlj i pomoćni trener prve momčadi Marko Miličić zadovoljna se vratila sa "studijskog putovanja" u Istanbulu. O razlozima puta javnost je informirao direktor Škovrlj.

"U Istanbul smo otišli iz više razloga i s puno zadovoljstva se vratili u Split. Posjetili smo naše bivše igrače i velikane Nikolu Vujčića i Roka Ukića, vidjeli kako rade njihovi klubovi, sastali se s Nevenom Spahijom i zahvalili njemu i Fenerbahčeu što su nam do kraja sezone besplatno ustupili Rašida Mahalbašića 'na kaljenje'."

Vujčić je uvijek bio vezan uz klub u kojemu je ponikao, a ove sezone još se aktivnije uključio u rad. Nije tajna da je upravo on zaslužan za stabiliziranje seniorske momčadi, dolazak Subotića i Grgurovića i lijepu atmosferu koja se stvorila na Gripama. Uprava želi i korak više.

U Sinj po drugu pobjedu

Trener "žutih" Mladen Vušković najavio je drugu utakmicu Splita u Ligi za prvaka. U subotu od 20:15h Splićane čeka novi teški sinjski izazov.

"Očekuje nas teška utakmica, pokušat ćemo odigrati još bolje nego prije mjesec dana kad smo tamo slavili. Glavno je da momčad ne podlegne atmosferi i da zadržimo koncentraciju svih 40 minuta, što nije bio slučaj prošli put. Alkar je različita momčad kod kuće i u gostima, u Sinju su samo jednom poraženi ove sezone i to od nas. Moramo zaustaviti njihov šut i iskontrolirati skok i vjerujem da se opet možemo iz Sinja vratiti s pobjedom. Čeka nas jako zanimljiva košarkaška večer."

"S Vujom smo u kontaktu od početka sezone, osjećamo se kao da je s nama iako igra u Turskoj. On još uvijek ima ambiciju igranja u Euroligi, ali bez obzira na to mi ne krijemo da je za njega otvoreno mjesto sportskog direktora. Nikola je osoba koja nam treba i u koju vjerujemo, svojim znanjem, iskustvom, a posebno karakternim i ljudskim osobinama oduševio je i naše mlade igrače i svih nas u klubu", rekao je Škovrlj.

U Istanbulu su predstavnici "žutih" posjetili i drugog splitskog košarkaškog velikana novijeg doba. Roko Ukić također je oduševljen "svježim vjetrovima" koji su zapuhali na Gripama.

"Obavili smo kvalitetan razgovor s Rokom, predsjednik Naletilić oduševio se njegovim razmišljanjima i koliko je upoznat sa svime što se događa u klubu. I on je velikan našeg kluba i želimo da se uključi na način na koji može u rad kluba, bez obzira gdje igrao. Vujčić i Ukić su budućnost našeg kluba."

"Studijsko putovanje" zaključeno je posjetom Efes Pilsenu i Fenerbahčeu, gdje su se upoznali s načinom funkcioniranjem klubova najviše europske razine. Škovrlj je i u tome našao razlog za zadovoljstvo:

"Lijepo je vidjeti kako rade klubovi na najvišoj mogućoj razini i mislim da s punom odgovornošću mogu reći da mi u ničemu ne zaostajemo, osim u financijama. Bio je ovo odličan put i nakon njega imamo razloga za optimističan pogled u budućnost našeg kluba", zaključio je direktor "žutih".

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.03.2011. u 11:21
    BRAVO Splite...Hajduk bi se triba ugledat na tebe
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.03.2011. u 22:29
    Cibona treba krenut putem Splita,jer ovako se samo sramote Borik -23,Zadar -23 katastrofa ... Ove igrače treba ostavit u Ciboni Radoševića,Vragovića,Zubčića i stavit u momčad još talentiranih igrača i nek se igraju košarke,a ne da se dovode neke stare igrače i amerikance koji su došli uzet pare... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • highlanderSINJ25.03.2011. u 21:53
    ... put Splita je jedini ispravan, sa nule pola naprid ... bila bi velika greska preskakat neki od koraka ... realnost kaze da za neke konkretne euro izlete tribaju veliki novci, a novaca nema, zato sve sta se ima ulagat u mladost, kvalitetne trenere, a ne pocetnike, te vrsne strucnjake za fizicku... [više na forumu]
    highlanderSINJ
  • fedorad25.03.2011. u 18:59
    To je to,nemogu opisat koliko mi je vruće oko srca!Ajmo Žuti!!!!!!!!
    fedorad
  • Obrisan korisnik25.03.2011. u 18:59
    ugledaj se zadre, sada kada smo vec tu treba korak po korak a ne traziti neka instant rijesenja!
    Obrisan korisnik