Nogomet

Villa: "Češka nam je otežala život"

Borna Rupnik • subota, 26.03.2011.
Villa: "Češka nam je otežala život"
Foto: Davor Sajko

Izabrana vrsta Španjolske pobijedila je u petak navečer Češku, a David Villa pritom se s dva pogotka upisao u povijesne knjige. No, napadač Barcelone ne razmišlja previše o svom rekordu...

Osim što je s dva gola osigurao svjetskim prvacima sva tri boda u susretu protiv Češke, David Villa imao je dodatni razlog za slavlje. Na vječnoj ljestvici strijelaca španjolske nogometne reprezentacije sada je sam na vrhu, s ukupno 46 postignutih golova.

Za to su mu trebala samo 72 nastupa, a odvojio se od sjajnog napadača Real Madrida koji danas brani boje Schalkea, Raula, koji je ostao na 44 pogotka iz 102 utakmice. "Drago mi je da sam zabio sve te golove, a posebno one važne", kratko je prokomentirao igrač Barcelone, koji se nije previše opterećivao statistikom.

Vezane vijesti

29-godišnji Villa je u drugom poluvremenu donio preokret, nakon češkog vodstva: "Teško smo slomili Čehe, nije to bila laka utakmica. Prvi su zabili i otežali su nam život. Ipak, igrali smo dobro, a i Petr Čech nam je osujetio nekoliko pokušaja".

Španjolci su tako zadržali maksimalni učinak u svojoj kvalifikacijskoj skupini, a po petu pobjedu iz isto toliko utakmica idu sljedeći tjedan protiv momčadi Litve. "Ne smijemo stati na pobjedi protiv Češke. Moramo dobiti i Litavce, a prije toga nam je nužan - odmor", kaže David Villa.

EP 2012. - Skupina C

1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometEuro 2012.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.03.2011. u 17:04
    Iniesta asist, nad Iniesti penal
    Obrisan korisnik