Rukomet

Nijemci i dalje stopostotni

Josip Tolić • nedjelja, 27.03.2011.
Nijemci i dalje stopostotni
Foto: EPA

Nakon pobjede HSV-a u četvrtak, u nastavku programa osmine finala rukometne Lige prvaka THW Kiel i Flensburg nastavili su niz pobjeda njemačkih momčadi u nokaut-fazi. Obje momčadi slavile su u gostima.

U Tre-For Areni u danskom Koldingu sastali su se istoimeni domaćin i branitelj naslova, njemački Kiel. Bučna domaća publika bila je velika pomoć Dancima koji su se dobro držali u većem dijelu utakmice. U prvom poluvremenu renomiraniji gost nije uspio napraviti veću razliku kojom bi utakmicu lišio svake neizvjesnosti. Igrači Koldinga uspjeli su se vratiti nakon "minus tri" (s 8:11 na 11:11), najveće razlike jedne momčadi u prvom poluvremenu.

Danci su početkom nastavka i dalje bili u egalu sa Zebrama; sve do 43. minute. Nakon četiri pogotka prednosti, 21:25, prednost Nijemaca rasla je i do 11 golova viška (57') iako su domaćini u jednom trenutku smanjili prednost Kiela na tri pogotka. Završni rezultat bio je 29:36, sedam razlike za Kielovce uoči uzvrata osmine finala iduće subote u Sparkassen Areni.

Najefikasniji pojedinac na utakmici bio je iz redova pobjedničke momčadi; Filip Jícha postigao je devet pogodaka, a jedan pogodak manje zabio je Koldingov Lukas Karlsson. Kod vratara je uspješniji bio domaći čuvar mreže Anders Petersen s 15, dok je na drugoj strani Thierry Omeyer 12 puta zaustavljao šuteve protivnika.

Kielovi bundesligaški rivali, ekipa Flensburga, nešto je teže izborila gostujuću pobjedu u Mađarskoj. Štoviše, nije mnogo nedostajalo da ishod utakmice, na kojoj su vratari obje momčadi briljirali, ode domaćem Pick Szégedu u korist. Nakon uvodne igre "gol za gol", kod rezultata 3:4 domaćini zabijaju tri pogotka zaredom i bježe na "plus dva". Prednost su održavali do kraja prvog dijela, povremeno imavši i četiri gola "plusa".

Gosti sa sjevera Njemačke bili su u zaostatku do 48. minute, ponajviše zahvaljujući tehničkim greškama svojih igrača. U posljednjih desetak minuta momčadi su igrale ravnopravnu igru i bili u rezultatskom egalu, da bi od 56. do 59. minute, na očaj domaćih navijača, Flensburgovi Lasse Svan Hansen i Anders Eggert svojim pogocima riješili pitanje pobjednika. Konačan rezultat, nakon dva brza gola domaćina, koja nisu bitnije promijenila stvari, bio je 26:27.

Najučinkovitiji igrači na susretu bili su Flensburgov Anders Eggert s osam zgoditaka i Dávid Katzirz kod Picka sa šest golova, koji je nakon utakmice izjavio: "Poslije lošeg početka popravili smo se i činilo nam se da bi naš trud mogao uroditi plodom. U drugom smo se poluvremenu raspali." Ipak, ne gubi nadu pred uzvrat idućeg tjedna u Njemačkoj: "Unatoč porazu, optimističan sam pred idući dvoboj." Što se vratara tiče, kod gostiju je najviše obrana skupio Beutler (15), a njegov kolega na drugoj strani Mikler imao ih je deset.

Trener Pick Szégeda László Skaliczki nakon ogleda je izjavio: "Igrali smo protiv jače i bolje pripremljene momčadi. Bilo je teško naći rješenje za njihovu čvrstu igru, a mi nismo bili na razini kakvu zahtijeva Liga prvaka, za razliku od utakmice s Valladolidom."

Glavni trener gostiju Ljubomir Vranješ osvrnuo se na probleme s ozljedama koje je imala njegova momčad: "Htjeli bismo pobijediti čak i da smo imali samo nekoliko igrača. (na raspolaganju, op.a.)Bojali smo se da nećemo imati dovoljno snage na kraju, zbog čega sam često mijenjao igrače, te im ponekad davao i odmor."

Vranješ je svjestan da "posao" još nije dovršen: "Završeno je tek prvo poluvrijeme osmine finala", s čime se složio i njegov igrač Mocsai Tamás, dodavši da postoje neki segmenti kojima nije bio zadovoljan: "Činili smo previše tehničkih grešaka, no sabrali smo se poslije toga i pobijedili." Sjetio se i svojih ranijih igračkih dana u Mađarskoj: "Bilo mi je veliko zadovoljstvo igrati u Szégedu budući da imam lijepe uspomene iz svog djetinjstva."

Liga prvaka, osmina finala, prve utakmice:
KIF Kolding (Danska) - THW Kiel (Njemačka) 29:36 (16:17)
Pick Széged (Mađarska) - SG Flensburg-Handewitt (Njemačka) 26:27 (12:9)

Liga prvaka - Završnica

osmina finala

Kadetten31:26Montpellier
HSV Hamburg28:22Cuatro Rayas Valladolid
KIF Kolding29:36Kiel
OTP Bank Pick Szeged26:27Flensburg
Bosna BH Telecom22:31Čehovski Medvedi
Barcelona28:21Telekom Veszprem
Chambéry 24:27Atletico de Madrid
RK Zagreb28:31Rhein-Neckar Löwen
Čehovski Medvedi30:17Bosna BH Telecom
Rhein-Neckar Löwen27:27RK Zagreb
Kiel36:24KIF Kolding
Telekom Veszprem30:26Barcelona
Atletico de Madrid36:19Chambéry
Flensburg33:20OTP Bank Pick Szeged
Cuatro Rayas Valladolid33:35HSV Hamburg
Montpellier35:27Kadetten

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.03.2011. u 12:38
    Da Kiel izgleda zastrašujuće glavni favorit za prvaka.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.03.2011. u 01:54
    Zebre i ove godine prvaci Europe!!
    Obrisan korisnik