Rukomet

Zagrebaši traže čudo u Mannheimu

Damir Žbulj • četvrtak, 31.03.2011.
Zagrebaši traže čudo u Mannheimu
Foto: Davor Sajko

Croatia osiguranje Zagreb večeras u 19 sati igra uzvratni susret osmine finala rukometne Lige prvaka. Čupićev Rhein-Neckar Löwen slavio je u prvom susretu, u zagrebačkoj Areni, 28:31 te će Zagrebašima biti iznimno teško, pred 11 tisuća bučnih gledatelja, u SAP Areni u Mannheimu loviti rezultatski zaostatak..

Pred prvi susret osmine finala rukometne Lige prvaka trener CO Zagreba Ivica Obrvan priželjkivao je makar i minimalnu prednost pred uzvrat u Njemačkoj. Želje mu se nisu ostvarile. Ne samo da na uzvrat njegovi igrači ne putuju s prednošću, nego će u prepunoj SAP Areni, protiv treće ekipe njemačke Bundeslige, morati loviti rezultat te nadoknaditi tri pogotka zaostatka žele li se plasirati u četvrtfinale rukometne Lige prvaka.

Ivan Čupić: "Igra se nova utakmica, to je u stvari drugo poluvrijeme. Moramo prikazati istu razinu igre kao i u Zagrebu, ako ne čak i bolju. Jasno je da smo na našem terenu favoriti. Ove sezone još nismo izgubili pred svojim navijačima pa se nadam kako će tako i ostati nakon utakmice sa Zagrebom".

Prema viđenom u Areni u nedjelju, rukometaše hrvatskog prvaka očekuje težak posao. Gosti su vodili tijekom većeg dijela susreta, a tri razlike na poluvremenu, zadržali su i do kraja susreta, makar su u drugom dijelu Zagrebaši 'stisnuli' Löwen. Osam minuta prije kraja stigli su čak i do izjednačenja, ali nisu imali snage da neizvjesnu završnicu okrenu na svoju stranu.

Tanak igrački kadar, bez Vukića, Horvata, Kovačevića, ali i bez Valčića, najvažnije obrambene karike, nije se mogao nositi s 'Nijemcima', koji su odlično pokriveni na svim pozicijama s dva ili čak tri igrača te je njihov trener, Islanđanin Gudmundur Gudmundsson, mogao bez utjecaja na kvalitetu igre rotirati sastav, sačuvavši svježinu ekipi u završnici.

Koliko god da je Kopljar napokon odigrao odličnu partiju pred protivničkim golom, zabivši pet pogodaka ili koliko se Gal uspio na crti nositi s snažnom njemačkom 6-0 obranom, pet puta upisavši se u strijelce, toliko su i na suprotnoj strani terena Lavovi bili uspješni. Odlični Uwe Gensheimer s deset postignutih pogodaka i 37-godišnji veteran 'u najboljim godinama' Olafur Stefansson, sa sedam postignutih golova, pogađali su mrežu baš kada je trebalo i tako zapečatili sudbinu CO Zagreba na zaostatku od minus tri.

Žarko Šešum: "Imamo prednost od tri gola, ali ne smijemo misliti da je gotovo i opustiti se. Zagreb može odigrati dobro, pogotovo ako bude rasterećen, bit će još teškog posla za nas, jer tri gola u rukometu nisu ništa".

Što očekivati od CO Zagreba u uzvratu, samo četiri dana nakon odigrane prve utakmice? Prije svega, borbu. Trener Obrvan i igrači obećali su kako se ne misle predati prije posljednjeg sučevog zvižduka u Mannheimu. Igra se nova utakmice, drugo poluvrijeme dvoboja osmine finala Lige prvaka. Zagrebaši su svjesni kako moraju podignuti razinu obrane, isprovocirati odličnu večer svojih vratara, te tako spustiti Löwen ispod trideset postignutih pogodaka, žele li sačuvati barem male izglede za rezultatski preokret. "Znam da nas u revanšu čeka težak posao, ali u sportu nema predaje dok nije kraj. Nastojat ćemo odigrati kvalitetnije nego u prvom susretu i napraviti sve da preokrenemo rezultat,'' najavio je strateg CO Zagreba.

Veliki udarac za Zagrebaše bit će i ozljeda koljena Ivana Balića, koju je zaradio u nedjelju. Nije se u potpunosti oporavio od tog udarca i još je neizvjesno koliko će, i hoće li uopće, moći pomoći ekipi u uzvratu. Dodajmo još i tome nedovoljno oporavljenog Valčića pa nije teško zaključiti kako hrvatsku ekipu u Mannheimu očekuje nemoguća misija. Međutim, rukomet je nepredvidljiv, čuda su u svakom sportu moguća i ako svi igrači CO Zagreba večeras pruže svoj maksimum nitko im neće moći zamjeriti što su iz Lige prvaka ispali od nominalno bolje ekipe.

Osmina finala Lige prvaka, uzvratni susret:
Rhein-Neckar Löwen - Croatia osiguranje Zagreb, 19:00

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik31.03.2011. u 19:41
    nisu nist bolji al kave glupe greske radimo za popizdit
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik31.03.2011. u 12:14
    Sretno Zagrebaši! Bitno je da se borite, nema veze ako i izgubite, jer ne igrate baš protiv bilo koga, već protiv jedne od najboljih njemačkih momčadi!! Bit će teško, al zašto se ne nadati?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik31.03.2011. u 11:53
    čeka ih sudbina cibone u roku sljedeće dvije godine. kad nestanu politički mentori a nitko ne da ni kune za likove kao što je Zoki Gobac.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik31.03.2011. u 11:13
    da je bilo lakse grupe di nebi kao 2. nostielj dobili dvije ekipe koji su po jacini u kategoriji prvih nositelja, mi bi u ovoj fazi isli na 3. plasiranog neke druge grupe i izborili komotno porlazak dalje... ovo je cisti peh u nasoj maniri
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik31.03.2011. u 11:08
    Realno ovo je Zagrebov maximum u ovom trenutku,od ovakve ekipe ne možemo tražiti više.
    Obrisan korisnik