Košarka

NCAA: Butler i Uconn za naslov

Tomislav Pacak • nedjelja, 03.04.2011.
NCAA: Butler i Uconn za naslov

Iako više nismo u ožujku, March Madness stigao je do svog vrhunca – u Houstonu je započeo Final Four NCAA turnira, a kroz polufinalne pobjede protiv Kentuckyja i VCU-a samu završnicu izborila su sveučilišta Connecticut i Butler...

Ni slavni Kentucky nije uspio zaustaviti pobjednički pohod Kembe Walkera i društva sa sveučilišta Connecticut koji su pobjedom od 56:55 slavili 10. puta zaredom, nakon sasvim prosječne regularne sezone.

Huskiesi su pronašli pravu formu u najbolje vrijeme, upisali su pet pobjeda na Big East turniru, a potom isto toliko i u NCAA turniru, predvođeni brzim i izuzetno talentiranim Walkerom koji je s 18 poena predvodio Uconn do pobjede. Walker je pridodao i sedam poena i šest asistencija, nastavivši se dokazivati kao najbolji igrač ovogodišnjeg turnira.

"Dečki su zaključili da još ne žele ići kući, ovo im je prezabavno", izjavio je trener Connecticuta Jim Calhoun koji sada na završnom turniru ima odličan učinak od 5-1.

Konačni rezultat dovoljno govori o tomu kakva se utakmica igrala u Houstonu – zajedničkih 111 poena treći je najslabiji učinak na utakmici Final Foura otkad je 1986. godine uvedeno vremensko ograničenje napada. Kentucky je na kraju imao napad za pobjedu, no DeAndre Liggins odlučio se za tricu umjesto prodora, ali bio je prekrata, baš kao i Wildcatsi.

Butler je, pak, cijeloj naciji poručio: "Nismo još gotovi, još ima nedovršenog posla! Bulldogsi su kao osmi nositelji ušli kao favoriti u polufinalni ogled jer im je protivnik bio još veće iznenađenje – Virginia Commonwealth koja je kao 11. nositelj stigla do završnog turnira. Butler je status favorita opravdao pobjedom od 70:62, predvođen Shelvinom Mackom koji je zabio 24 poena, dok je važnu ulogu s klupe odigrao Zach Hahn koji je svih osam poena zabio u razmaku od 90 sekundi drugog dijela u kojem je Butler prelomio utakmicu.

Butler je drugu godinu zaredom u finalu NCAA turnira, nevjerojatan pothvat za jedno košarkaški relativno malo sveučilište. Kako je trener Brad Stevens rekao, "Moramo samo biti za jedan šut bolji nego lani", aludirajući na način kako su Bulldogsi lani izgubili finale od Dukea.

I Butler je u sjajnom pobjedničkom nizu, upisao je 14 pobjeda zaredom pa nas u ponedjeljak čeka finale dviju momčadi zaista sjajnih formi i raspoloženja, što obećaje uzbudljivu završnicu izuzetno zanimljivog NCAA turnira.

NCAA turnir, Final Four: Butler – VCU 70:62, Connecticut – Kentucky 56:55.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.04.2011. u 18:49
    Moja vjera u Butler još od početka turnira donijela mi je i podosta novaca, tako da i u meni imaju navijača za finale
    Obrisan korisnik
  • dajmituprijavuvecjednom03.04.2011. u 18:29
    18 poena, 7 skokova.
    dajmituprijavuvecjednom
  • Obrisan korisnik03.04.2011. u 17:07
    šteta bi bilo da Butler izgubi dva vezana finala... navijam za Bulldogse
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.04.2011. u 15:04
    18 ili 7 poena Walkera
    Obrisan korisnik