Nogomet

Halilhodžić: "Dinamo sada igra mnogo bolje"

Borna Rupnik • utorak, 05.04.2011.
Halilhodžić: "Dinamo sada igra mnogo bolje"
Foto: Davor Sajko

Nogometaši Dinama ugostit će u srijedu Slaven Belupo u prvoj utakmici polufinala Kupa, a trener Vahid Halilhodžić nada se da je njegova momčad "naučila lekciju" iz nedavnog prvenstvenog ogleda...

Nakon što u utorak polufinale Hrvatskog kupa otvore Cibalia i Varaždin, u srijedu će snage odmjeriti Dinamo i Slaven Belupo. Dinamov trener Vahid Halilhodžić odmah se sjetio nedavne maksimirske utakmice koja je završila 0:0.

Zlatko Škorić

Dinamo nastavlja svoju akciju prikupljanja sredstava za Dinamove legende, a nekoliko je riječi ponudio i proslavljeni Zlatko Škorić: "Zamolio bih da nas se ne generalizira, nismo svi mi sirotinja i nemojte vrijeđati dostojanstvo ljudi koji su punili Maksimir, kojima se pljeskalo i koji su dali dio svojih života za Dinamo. Ima nas s različitim problemima. Premda je Zagrepčana u Zagrebu sve manje, imam osjećaj da se Dinamo polako vraća i zato treba pozivati publiku da dođe. Posebno je lijepo u moje vrijeme bilo vidjeti pun stadion sat vremena prije utakmice te roditelje s djecom na zapadnoj tribini."

"Igramo protiv momčadi koja nas je tada iznenadila, a posljednju je utakmicu dobila 4:0 protiv Karlovca. Čeka nas teška, neizvjesna borba, a moramo biti spremni i - efikasni. Slaven Belupo će doći samopouzdan, igrati čvrstu, agresivnu obranu s dobrim protunapadom u kojem sudjeluju četvorica ili petorica igrača", prokomentirao je.

Ipak, Zagrepčani ne odustaju od dvostruke krune, podsjeća Halilhodžić: "Naša je ambicija otići do kraja. Usprkos brojnim izostancima, Dinamo u posljednjim utakmicama igra mnogo bolje. Češće pucamo po protivničkom golu i nestrpljivo čekam imati puni kadar na raspolaganju. Nadam se da će nadolazeća utakmica sa Slaven Belupom, koji će sigurno opet analizirati našu igru, biti otvorenija od onih 0:0. Puno radimo na realizaciji".

Kapetan Igor Bišćan opet trenira s momčadi, Šime Vrsaljko pojačao je intenzitet rada, Marin Skender vratio se trčanju, Filip Lončarić se oporavlja na morskom zraku, a i Sammir se osjeća sve bolje nakon lakše ozljede.

"Stanje se poboljšava. Doduše, Tomislav Barbarić će vjerojatno na operaciju kada se Bišćan vrati. Trebao je već ove zime riješiti problem s koljenom, a gradski derbi odradio je herojski. Bit će jača konkurencija kad se svi vrate, ali bolje da imam takve brige nego neke druge", dodao je Halilhodžić.

Vahid Halilhodžić: "Pogledajte kakvu je transformaciju iz napada u obranu Guardiola donio Barceloni. Tamo sedmorica ili osmorica odmah kreću natrag osvojiti loptu. Zbog toga je Barcelona danas nenadmašna i zato je vjerojatno i najbolja nogometna momčad u povijesti".

Osvrnuo se trener i na nastupe Adriana Calella, strijelca pobjedonosnog pogotka u Kranjčevićevoj: "Jako mi je drago zbog njega. On prije nije ni razmišljao da može pucati po golu, a sada je već riješio dva susreta u našu korist".

"Znam što radim s momčadi, neovisno o tome što se piše - to me neće razuvjeriti. Pripremamo se za ostvarenje budućih ambicija, a prije svega želimo trijumfalno završiti domaću sezonu. Što nije mala stvar s obzirom na situaciju za vrijeme utakmica s Györom - već sam imao spakirane torbe i bio spreman otići da se to nije razvilo kako se razvilo", nastavio je Dinamov strateg.

Slaže li se već momčad za novi pokušaj proboja do Lige prvaka? "Ne razmišljam koga ću imati na ljeto. Samo sam rekao igračima da tko ne bude 100% u svakom treningu do kraja sezone može slobodno otići, bez ljutnje. Ljudski je da neki žele otići, ali ovaj klub ima svoje ambicije, dok pritom živi od prodaje igrača".

"To je složen posao za upravu, ali nije lako ni treneru. Normalno je da ne neki koji manje igraju ne vole ili čak mrze", odgovorio je Vahid Halilhodžić.

Dinamovo polufinale protiv Slaven Belupa moći će se pratiti putem interneta, potvrđeno je u utorak, a stigla je i najava da će u slučaju prolaska zagrebačke momčadi u finale prijenos možda biti omogućen isključivo na internetu, a ne na televiziji.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Dalmatinac8805.04.2011. u 17:42
    kaže on
    Dalmatinac88
  • Obrisan korisnik05.04.2011. u 17:38
    Da,jako su efikasni. :)
    Obrisan korisnik
  • hardek05.04.2011. u 17:02
    na 24 sata
    hardek
  • Assassin5505.04.2011. u 16:42
    Di putem interneta? Na kojoj stranici?
    Assassin55