Košarka

Mravi neokrznuti kroz Jazine

Branko Barić • utorak, 05.04.2011.
Mravi neokrznuti kroz Jazine
Foto: FaH

Košarkaši Zagreba su i nakon četvrtog kola ostali neporaženi u utrci za naslov prvaka Hrvatske. Borik se u svojim Jazinama jako dobro držao više od tri i pol četvrtine, no uragan Mrava u posljednje četiri minute bio je dostatan za veliku razliku na kraju...

Iako bez ozlijeđenih Damira Mulaomerovića i Filipa Bašljana, te uz samo dvije minute na parketu Marija Kasuna, Zagreb je suvereno prošao gostovanje na kojemu se Cibona poskliznula već u prvom kolu.

Plantak: "Presudile izgubljene lopte"

"Odigrali smo jednu dobru utakmicu, pogotovo obrambeno, ali protiv ovakvog protivnika jednostavno je presudio prevelik broj izgubljenih lopti", prokomentirao je poslije susreta pred tv-kamerama Neven Plantak i podcrtao za njih ključni segment igre u ovom susretu. "Svaku našu pogrešku i poklonjenu loptu igrači poput Renfroea i Žorića pretvorili su u lagani poen. Krvavo se mučimo u obrani da osvojim loptu, a onda se jedna pogreška u napadu pretvori u lagana dva poena za protivnika."

Ipak, Plantak je zadovoljan nastupom svoje ekipe: "Zaista nemam što prigovoriti momcima, odlično su se borili i nisu se predavali niti u jednom trenutku". Ne brine ga niti trenutni omjer 1-3 na startu Lige za prvaka: "Imali smo najteži raspored u prva četiri kola. U svakoj utakmici smo se dobro držali i sve smo odigrali dobro, ali objektivno protiv ovako kvalitetnijih momčadi od nas nemam nikakvu šansu ukoliko oni odigraju maksimalno ozbiljno. A nakon Cibone nas svi uzimaju maksimalno ozbiljno."

Domaćini su odlično otvorili utakmicu i uz dosta discipline i strpljivosti u napadu, te posebno agresivnosti i borbenosti u obrani, stižu do 11:6 u šestoj minuti. Da stvar po njih bude bolja, Kasun je već u drugoj minuti završio na klupi zbog dvije osobne pogreške. Nakon minute odmora na koju je bio primoran Mladen Erjavec, Marin Jurjević postiže tricu za 14:6 na opće oduševljenje ljubitelja košarke u Jazinama. To je konačno probudilo uspavane Mrave koji na krilima Renfroea i Simona rade seriju 15:2 za vodstvo 21:16 nakon prvih deset minuta.

I u drugoj četvrtini gosti nastavljaju gdje su stali krajem prve, te zahvaljujući tricama Simona i Mašića brzo odlaze na +11. Baš kada je počelo izgledati kako će Zagreb baš kao i Zadar dan prije u Sinju prelomiti susret i osigurati mirnu završnicu, Puntamičani ponovno stišću u obrani i vraćaju se u susret. Došli su u jednom trenutku na samo minus tri, da bi se na poluvrijeme otišlo s 31:36.

Unatoč trici odličnog Jure Škifića na startu treće dionice koja je približila Borik na samo minus dva, Zagreb je kontrolirao situaciju i u nastavku. Njihova prednost se uglavnom kretala između pet i deset koševa razlike, no nikako nisu uspijevali prelomiti susret. Blizu su domaći bili i u posljednjoj dionici, najbliže kod 52:58 nakon trice Jurjevića, ali Zagreb odgovara serijom 13:0 nakon čega se momčad Nevena Plantaka potpuno raspala. Iako je razlika u jednom trenutku otišla i preko 20 poena, konačnih 60:73 ipak je realni pokazatelj odnosa snaga u ovoj utakmici.

Prvo ime susreta je Renfroe, za kojeg je prava šteta što nije stigao uhvatiti još jedan skok za zasluženi triple-double (18 poena, deset asistencija, devet skokova). 18 poena postigao je i Simon, a poen manje Luka Žorić. Škifić je s 20 poena i pet skokova predvodio domaće, dok je Teo Petani ubacio 11 poena.

Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Cedevita 122+153
2Zadar 113+166
3Zagreb 113+181
4Cibona 77+38
5Sonik Puntamika 59-97
6Split 59-104
7Alkar 410-91
8Zabok 113-246

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.04.2011. u 14:59
    ne zove se Jurjević marin nego Marino
    Obrisan korisnik
  • LeBronWade05.04.2011. u 23:21
    Lijepa partija Renfroea
    LeBronWade