Nogomet

Alonso: "Posao još nije gotov"

Mihaela Bradovski • srijeda, 06.04.2011.
Alonso: "Posao još nije gotov"
Foto: EPA

Nakon što su prvi susret četvrtine finala Lige prvaka riješili u svoju korist s čak četiri pogotka u mreži Tottenhama, nogometaši Real Madrida dali su svoje viđenje stanja na terenu. Veznjak Xabi Alonso i strijelac četvrtog pogotka Cristiano Ronaldo upozorili su na to da engleskog predstavnika još uvijek ne treba otpisati...

Osim pogodaka domaći sastav može biti vrlo zadovoljan i samom igrom, no kako pred njima stoji još i gostovanje na White Hart Laneu opreza u redovima Kraljevskog kluba ne manjka.

"Posao još niti izbliza nije gotov. U povijesti, što daljoj što bližoj, vidjeli smo toliko sjajnih i nevjerojatnih povrataka stoga moramo ostati koncentrirani", započeo je Alonso uz otkrivanje očekivanja u uzvratu: "Morat ćemo biti spremni na sve, znamo da će pokušati stvoriti pritisak od prve minute, a na nama je da im to ne dopustimo."

Crveni karton Croucha, smatra 29-godišnji igrač središnjice, pomogao je njegovu sastavu. Real je tada, priznaje, opustio kočnice i zaigrao opuštenije. "Znali smo da će nakon tog kartona morati promijeniti taktiku. Znali smo da će prilike doći i nije bilo nervoze. Kada smo postigli drugi pogodak oni su potonuli i nama nije bilo teško završiti posao."

Nešto drugačijeg je mišljenja Cristiano Ronaldo. Portugalac ne dijeli suigračevo mišljenje kada je u pitanju crveni karton. "Odigrali smo vrlo dobro bez obzira na isključenje Croucha, taj karton nije toliko utjecao na ishod utakmice. Čitavo smo vrijeme bili pravi, prije odmora samo se malo borili, ali više sami sa sobom, no u drugom je opet sve bilo odlično."

Iako i sam priznaje kako je rezultat s kojim Real putuje na Otok veliki kapital za prolazak u polufinale i on poziva na oprez. "Upisati 4:0 pobjedu u četvrtfinalu Lige prvaka je sjajan rezultat, ali on nas ne smije ponijeti. Važno je ostati fokusiran i raditi naporno kako u uzvratu ova prednost ne bi bila ugrožena. Svi znamo da se u nogometu svašta može dogoditi."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.04.2011. u 13:14
    Ma gotovo je sve sinoć bilo...
    Obrisan korisnik
  • The Phantom06.04.2011. u 12:30
    Ma naravno da je gotovo, Real će dobit i uzvrat jedno 3 razlike
    The Phantom
  • Falcao 906.04.2011. u 11:26
    Normalno da je gotovo.Real ide dalje.Tottenham nemože doć do njihova gola,a kamoli pobijedit
    Falcao 9
  • Obrisan korisnik06.04.2011. u 11:11
    pa normalno da jos nije gotovo, svasta se jos moze desit, mada i ja sumnjam u to, ali samo sam htio rec da se igra 180 minuta, jer onaj glupan sa nove tv jucer ko da se igra samo jedna tekma : "i real je zasluzeno prosao u polufinale lige prvaka......." ma daj makni se
    Obrisan korisnik