Nogomet

Mourinho: "Žao mi je Tottenhama"

Ante Pažanin • srijeda, 06.04.2011.
Mourinho: "Žao mi je Tottenhama"
Foto: EPA

Real Madrid u prvoj je utakmici četvrtfinala Lige prvaka potpuno nadigrao Tottenham i ispratio ga s četiri pogotka u mreži. U izjavama nakon utakmice oba trenera, Jose Mourinho i Harry Redknapp, se slažu da je crveni karton Petera Croucha bio ključan trenutak utakmice...

Razlika u kvaliteti u dvoboju Real Madrida i Tottenhama bila je očita i nakon pobjede od 4:0 španjolski velikan se već može radovati polufinalu Lige prvaka. Ipak ostaje pitanje kako bi se utakmica odvijala da Peter Crouch već u 15. minuti nakon nespretnog starta na Marcelu, nije dobio drugi žuti odnosno crveni karton. Do kraja prvog dijela Spursi su još nekako i parirali Realu, dok je u drugom na terenu bila samo jedna momčad i to ona Josea Mouruinha. Portugalski stručnjak uz zadovoljstvo pobjedom i igrom svoje momčadi izrazio je i razumijevanje za težak zadatak Tottenhama koji je nastao nakon što su ostali s igračem manje: Počeli smo jako dobro, 11 protiv 11. Zabili smo gol i odmah pokazali da želimo nametnuti svoj ritam. Htjeli smo pritisnuti Tottenham i to nam je uspijevalo."

Michael Dawson: "Vraćamo se kući razočarani. Moramo se dići, jer moramo pružiti dobru partiju sljedeći tjedan. Bilo je jako teško nakon što smo ostali s igračem manje. Dobro smo se branili nakon prvog pogotka. Bilo je razočaravajuće primiti drugi pogodak, a zatim su zabili još dva sjajna gola. Na White Hart Laneu moramo sljedeće srijede dati sve od sebe i pokazati se pred našim najvjernijim navijačima."

"Igrati s 10 protiv 11 igrača u Ligi prvaka je nemoguća misija. U Barceloni sam s Chelseajom igrao s 10 igrača i bilo je nemoguće. Arsenal je prije dva tjedna igrao s 10 igrača i opet je bilo nemoguće. To je pitanje momčadi s 11 igrača od kojih su svi usredotočeni na svoje zadatke i igraju u visokom ritmu ne dajući protivniku da diše. U drugom nam je to uspijevalo puno bolje nego u prvom dijelu. Žao mi je Tottenhama, jer mislim da bi utakmica bila puno bolja da su momčadi bile ravnopravne."

Usprkos visokoj pobjedi i gotovo nemogućoj misiji Tottenhama u uzvratu Mourinho inzistira da ipak nije još sve gotovo: "Nije još gotovo. Poznajem dobro engleski nogomet i poznajem engleski mentalitet. Nije gotovo.."

S druge strane Harry Redknapp se požalio na ozljedu Aarona Lennona koja se dogodila neposredno prije početka dvoboja i isto tako je utvrdio značaj igrača manje na tijek utakmice: "Izgubili smo Lennona minutu prije početka. Kada smo kretali prema terenu rekao mi je da se ne osjeća dobro i da nema energije. Morao sam napraviti izmjenu dok smo izlazili iz svlačionice. Zatim su nam zabili pogodak i Crouch je dobio crveni karton. Mislim da smo se dobro držali u prvom dijelu i imali par dobrih prilika. Ipak teško je doći i igrati ovdje i s 11 igrača, a kamoli s 10 skoro 80 minuta. To je bilo baš ono što nam nije trebalo, imati igrača manje protiv tako dobre momčadi. Na kraju smo izgubili i Ćorluku i sve u svemu bilo je teško. Real je sjajna momčad s fenomenalnim napadačima. Na poluvremenu sam mislio da ako izdržimo da imamo šanse, ali se to nije dogodilo. Bio je ovo jedan od onih dana u kojem se sve što se moglo dogoditi krivo dogodilo se."

Redknapp je iznenađen s dva žuta kartona Croucha: "Crouch rijetko radi prekršaje, a gotovo nikad ne radi prekršaje teže prirode. Ne znam je li drugi žuti bio opravdan, ali nas je jako koštalo."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.04.2011. u 21:48
    ma uglavnom nek je pep bolji od mourinha
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.04.2011. u 19:12
    Kada se nema argumenata, onda se najbolje blesavo cerekat, najveći domet na forumu ili je ipak veći ovo:
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.04.2011. u 18:34
    Niko nije rekao da je Modrić vrhunski igrač jer bi inače igrao za Barcu il Real, al da je jako dobar to je.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.04.2011. u 18:14
    ocigledno tebi fali par sarafa u glavi...jer ako jedan iniesta i xavi bez problema izlaze u susret tim svjetskim zvjezdama realovog veznog reda i rade idiote i mulce od njih...zasto onda to nebi mogao jedan modric koji je po hrvatskim medijima bolji od messija... I jos jedan sitni podatak o... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.04.2011. u 16:25
    hahahaha
    Obrisan korisnik