Nogomet

Rangnick: "Moglo je završiti i 10:5"

Borna Rupnik • srijeda, 06.04.2011.
Rangnick: "Moglo je završiti i 10:5"
Foto: EPA

Nakon prvog četvrtfinalnog ogleda Lige prvaka između Intera i Schalkea, treneri su razumljivo bili u dijametralno suprotnim raspoloženjima. Leonardu će biti posebno neugodno idućih dana...

"Što reći nakon ovakve utakmice?", zapitao se novi trener Schalkea, Ralf Rangnick, nakon što je njegova momčad zadala velik udarac aktualnom prvaku Europe. Nijemci su na San Siru pobijedili 5:2 i napravili golem korak prema polufinalu Lige prvaka.

A moglo je, slaže se Rangnick, pasti i više golova: "Bio je to sjajan dvoboj, moglo je biti i 10:5. Ili 8:4 za nas. Bilo je veličanstveno".

Leonardo: "Težak je tjedan iza nas, moramo ga zajedno izdržati. Nije realno očekivati da preokrenemo četvrtfinale u Gelsenkirchenu, ali nije još sve gotovo. U nogometu je svašta moguće".

"Doduše, Jefferson Farfan nam je dobio žuti karton pa neće konkurirati za uzvratnu utakmicu. Rado bih ga imao u momčadi, ali i prije gostovanja u Italiji morao sam nadoknaditi gubitak trojice igrača. Zašto ne bismo to opet učinili?", nastavio je strateg njemačkog sastava.

Istaknuo je i učinak dvojice nogometaša koje je postavio u sredinu veznog reda, Alexandera Baumjohanna i Josea Jurada: "Obojica su jako dobri igrači, a Baumjohanna se sjećam iz svog prvog mandata u Schalkeu. Talentiran je, nije postao lošiji u međuvremenu. A Jurado je bio razočaran što nije počeo u udarnoj postavi protiv St. Paulija pa mu je ovaj nastup bio itekako važan".

Puno su teži dani pred Interovim trenerom Leonardom, koji je povezao dva teška poraza. Prije debakla protiv Schalkea stradao je i od ruke gradskog rivala Milana. "A nije moglo početi bolje za nas", podsjetio je brazilski trener na gol Stankovića s centra u prvoj minuti.

"Nije bitno s koliko smo napadača igrali. Nedostajalo nam je ravnoteže, a Schalke nas je znao oštro kazniti. Imali smo približno isti broj šansi, ali oni su zabili pet, a mi samo dva gola. Zasluženo slave jer mi jednostavno nismo bili dovoljno dobri", dodao je Leonardo.

Istaknuo je da Inter od zime svaku utakmicu igra isključivo na pobjedu, bez kalkulacija: "U siječnju smo zaigrali napadački jer moramo pobjeđivati u baš svakom dvoboju. Nismo si mogli priuštiti neriješen ishod".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.04.2011. u 23:00
    sad pa u njemačkoj trpaona,ajmo FC SCHALKE!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.04.2011. u 16:04
    Sad su valjda u Interu shvatili kolko im fali Mourinho.
    Obrisan korisnik