Nogomet

Raul: "Nismo ni sami očekivali ovaj rezultat"

Mihaela Bradovski • srijeda, 06.04.2011.
Raul: "Nismo ni sami očekivali ovaj rezultat"
Foto: EPA

Nogometaši Schalkea u prvom su susretu četvrtine finala Lige prvaka kreirali veliko iznenađenje i u Milanu svladali branitelja naslova s visokih 5:2. Njemački je sastav u drugom dijelu osigurao pobjedu i veliku prednost pred uzvrat, a nakon susreta akteri pobjedničkog sastava obećali su navijačima da neće doći do opuštanja...

Schalke je u Gelsenkirchen otputovao s podignutim rukama i činjenicom kako su pred njima pao branitelj naslova. Strijelac trećeg pogotka Raul vjeruje kako Inter uoči susreta neće napustiti vjera u kreiranje preokreta znajući da bi time Leonardova momčad pokazala kako je zaista s pravom aktualni prvak najsnažnijeg europskog natjecanja.

"Bila je ovo sjajna, fenomenalna večer za nas. No moram napomenuti kako još uvijek nije gotovo. Inter je momčad pobjedničkog duha, a u 90 minuta se svašta može dogoditi. Budite sigurni da se neće predati."

33-godišnji napadač priznao je kako rezultat pripada skupini iznenađenja i za njih same. "Prvo poluvrijeme je bilo prilično izjednačeno, ali u drugom smo bili daleko superiorniji. Da, ovo je rezultat koji niti sami nismo očekivali."

Jefferson Farfan također nije mogao sakriti zadovoljstvo postignutim, a u kratkoj analizi netom nakon završetka susreta priznao je kako je očekivao drugačije postavljen Inter kada je u pitanju njegova posljednje linija.

"Znali smo da će ovo biti teška utakmica i nije bilo lako nakon tako rano primljenog pogotka, no naša je reakcija bila sjajna i mogu reći kako nam je ovo najbolja utakmica u Ligi prvaka. Očekivali smo da će Interovi igrači u obrani stajati bliže jedni drugima. Ovako smo pronašli prazan prostor i uspješno ga pretvorili u pogotke."

A uvjerljiva pobjeda oduševila je i vratara Manuela Neuera, usprkos šokantnom ulasku u susret. "Neopisivo sam sretan, ne pamtim kada smo posljednji put postigli pet pogodaka u gostima. Po našoj se igri vidjelo da smo željeli nešto napraviti u napadu jer smo znali da ćemo samo tako izbjeći negativan rezultat i ostaviti si šanse za uzvrat. Bez obzira na kapital s kojim ulazimo u drugu utakmicu moramo ostati fokusirani i na visokoj razini."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.04.2011. u 14:45
    Raul-jedini igrač uz Ikera Cassillasa kojeg uistinu cijenim iz Reala. Legenda.
    Obrisan korisnik
  • lambik06.04.2011. u 11:42
    Oklada koliko ce jos dugo Leonardo biti trener Intera?
    lambik
  • Obrisan korisnik06.04.2011. u 10:46
    ovaj Rannochia je potencijal ali brate mili skupo ih kostaju njegove greske iz utakmice u utakmicu
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.04.2011. u 10:43
    Ja sam pogledao sigurno preko  tisucu nogometnih utakmica ali nikada nisam vidio ovakav raspad sistema i da jedna momcad moze imat toliko srece u jednoj utakmici do dan danas.
    Obrisan korisnik