Tenis

Čilić i Dodig u ponedjeljak

Ivor Krapac • nedjelja, 10.04.2011.
Čilić i Dodig u ponedjeljak
Foto: Kristijan Komarica

Nakon što je Ivan Ljubičić već prošao, u ponedjeljak će mu se u drugom kolu Masters 1000 turnira u Monte Carlu pokušati pridružiti Marin Čilić i Ivan Dodig. Teži posao čeka Dodiga, dok je Čilić doznao ime kvalifikanta s kojim će se sresti...

Koliko Marin Čilić, pobjednik juniorskog Roland Garrosa iz 2005., ove sezone može na zemlji? Prošle godine bio je najbolji na najslabijem zemljaškom turniru na kojem je zaigrao, uz dolazak do finala Münchena, dok je u Monte Carlu, Madridu i Roland Garrosu zaustavljen u osmini finala, a u Rimu već na prvoj prepreci. Trenutna forma ne obećava spektakularne stvari, a može li se nešto pokrenuti u boljem smjeru, mogli bismo vidjeti već narednih dana u Kneževini.

U prvom kolu Čilića čeka Filippo Volandri, koji ni danas, iako pamti i bolje dane, nije bezazlen na zemlji, što je i pokazao prolaskom kvalifikacija. 29-godišnji Talijan trenutno je 75. na svijetu, a na putu do glavnog ždrijeba pobijedio je Jurija Šukina i Petera Luczaka, obojicu bez izgubljenog seta.

Marin se dosad nije susretao s Volandrijem. Prvi dvoboj čeka ih u ponedjeljak u četvrtom meču iza 10:30 sati na Terenu prinčeva, drugom najvećem u teniskom kompleksu u Monte Carlu.

Ivan Dodig i Španjolac Tommy Robredo bit će u akciji ranije, u drugom meču iza 11 na terenu broj 2, na kojem će dan otvoriti Daniel Gimeno-Traver i Santiago Giraldo. Kao i Čilića, i Dodiga u ponedjeljak čeka prvi ovogodišnji nastup na zemlji, a Robreda pamti po dobru. U njihovom jedinom dosadašnjem međusobnom susretu, u prošlogodišnjem prvom kolu na dvoranskoj tvrdoj podlozi Stockholma, slavio je vrlo glatko, sa 6:3 i 6:2.

Ipak, s obzirom na iskustvo koje ima na zemlji, Španjolac će novi dvoboj dočekati kao favorit. Po običaju, Robredo je u ranom dijelu sezone već igrao na ovoj podlozi, u veljači u Južnoj Americi, uz naslov u čileanskom Santiagu i polufinale Buenos Airesa kao najbolje rezultate na trotjednoj turneji.

ATP Masters 1000 Monte Carlo, 10.4.2011., prvo kolo: Gulbis (Latvija) - Dolgopolov (Ukrajina, 14) 6:1, 6:4, Kohlschreiber (Njemačka) - Golubev (Kazahstan) 5:7, 7:6(6), 6:4.

Parovi, prvo kolo: Granollers/Robredo (Španjolska) - F. Lopez/Verdasco (Španjolska) 2:6, 7:6(2), 11:9, Južni/Stahovsky (Rusija/Ukrajina) - Couillard/Lisnard (Monako, WC) 7:6(1), 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!