Košarka

Baždarić: "Velika priča hrvatske košarke"

Borna Rupnik • četvrtak, 14.04.2011.
Baždarić: "Velika priča hrvatske košarke"
Foto: Kristijan Komarica

Cedevita će ovog vikenda nastupiti na završnici Eurokupa u Trevisu, a uoči polufinalnog ogleda protiv Uniksa iz Kazana svoja je razmišljanja podijelio Marino Baždarić, kapetan momčadi...

Marino Baždarić, kapetan košarkaša Cedevite, povest će svoju momčad u borbu za europski trofej. Turnir četiri najbolje momčadi Eurokupa igra se u talijanskom Trevisu, a protivnik će hrvatskom predstavniku biti Rusi.

"Nitko nije uopće očekivao da ćemo doći ovako daleko. Prvi nam je i jedini cilj bio proći kvalifikacije. No, onda smo počeli igrati sve bolje, imali i malo sreće, ali zaslužili smo svoje mjesto. Ovo je velik uspjeh ne samo Cedevite, nego i hrvatske košarke. Osjećaj je nevjerojatan", izjavio je Baždarić za službene stranice Eurokupa.

"Cedevita je mlad klub, ali vrlo ambiciozan. Nemamo financijskih problema, što je sjajno, pogotovo u usporedbi s nekim drugim hrvatskim i europskim klubovima. Užitak je igrati, iako kada sam dolazio prije dvije godine nisam znao mnogo o klubu. Bio sam skeptičan, ali sada sam stvarno sretan i ponosan.".

Cedevita je do završnice došla usprkos ozljedama nekih važnih igrača, poput Vedrana Vukušića ili Corsleyja Edwardsa, a Baždarić kaže: "To je samo pokazalo da se ne predajemo, nikada. Spremni smo na borbu, pobjeđujemo i na teškim gostovanjima".

"Uniks ima najbolje šanse za titulu, ima iskusne igrače, znaju kako dobivati u ovom natjecanju. Imaju najveći proračun i s pravom žele trofej i mjesto u Euroligi. Smatram da su preostale momčadi nešto slabije, ali nismo mogli birati. No, pokazali smo da ih možemo pobijediti", dodao je.

Aleksandar Petrović dobio je priznanje za trenera sezone u Eurokupu. "Dugo ga poznajem, iako smo surađivali tek sada u Cedeviti. Talentiran je, dobro se prilagođava utakmicama i igračima, a za razliku od većine europskih trenera podržava našu ofenzivnu igru. Mislim da je zaslužio nagradu", prokomentirao je Baždarić.

Za kraj se kapetan Cedevite osvrnuo na mogućnost da se u Zagreb vrati s naslovom pobjednika Eurokupa: "Na početku sezone smo razmišljali kako ući u Euroligu, a ovo je izravan put. Hrvatska košarka nije na visokoj razini posljednjih godina i europski bi trofej bio od velike pomoći. Naš je uspjeh velika priča hrvatske košarke i osvajanjem trofeja ispunili bismo snove".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.04.2011. u 18:40
    OK, moja greška, nisam pratio, prije mjesec dana su rekli da je sezona za njega gotova...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.04.2011. u 18:04
    Bilo bi dobro kad bi imali 2 predstavnika u Euroligi dogodine...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.04.2011. u 17:30
    je, Edwards je u ekipi i igrat će, sretno Cedevita!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.04.2011. u 17:14
    pa zar nije Edwards igra sad u PH?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.04.2011. u 16:55
    šteta što tu nije Edwards, faliće... ipak, Cedevita ima šanse prije svega ukoliko im naiđe dobra šuterska veče. Draper, Wright i Rudež su igrači koji mogu pogađati trice u serijama, i ako im ovaj vikend bude dobar sve je moguće. Nažalost, u nekoj pozicionoj igri Cede nema šanse zbog prilično tanke... [više na forumu]
    Obrisan korisnik