Košarka

Petrović: "Šanse su 80-20 za Uniks, ali..."

Borna Rupnik • petak, 15.04.2011.
Petrović: "Šanse su 80-20 za Uniks, ali..."
Foto: Kristijan Komarica

Cedevita će sutra u polufinalu Eurokupa odmjeriti snage s ruskim Uniksom iz Kazana. Trener Aleksandar Petrović dobro je proučio favoriziranog protivnika i smatra da njegovi igrači mogu pronaći put čak i do finala...

Nakon što su apsolvirati prvenstveni dvoboj protiv Zadra, u Cedeviti su se mogli u miru okrenuti svom europskom uspjehu, plasmanu na završni turnir Eurokupa u talijanskom Trevisu. Tamo će se za finale boriti protiv Uniksa iz Kazana.

"Otkrili smo tri stvari koje Uniksu zadaju probleme kada igra protiv momčadi poput naše. To ćemo probati uvježbati kroz iduća dva treninga. Budemo li ih tako uspješno napadali, naše će šanse rasti iz minute u minutu".

"Igrali smo dva puta s njima u skupini, ali je u međuvremenu došlo do promjena u njihovoj momčadi. Primjerice, Vraneš je ispao iz rotacije, Rizvić je preselio na klupu, a Lampe je s četvorke pomaknut na peticu. Priliku dobiva Veremenko, koji je bio odličan protiv Caserte u četvrtfinalu", objašnjavao je uoči odlaska u Italiju trener Cedevite Aleksandar Petrović.

Petrović je ujedno i proglašen za trenera sezone u Eurokupu, a o Uniksu je dodao i sljedeće: "Pašutin je zamijenio Lydaya u petorci, a pričuvu za Popovića imaju Samojlenku. Obrambene zadatke s klupe obavlja i Minard".

Želi li Cedevita imati šansu za pobjedu, kaže Petrović, pozornost treba obratiti na dvije stvari: "Ne smijemo biti slabiji u skoku, moramo biti na njihovoj razini. I trebamo visok postotak šuta, između 37 i 40 posto. S tim segmentima smo dobivali u gostima, zato se moramo prilagoditi na dvoranu".

"Treba nam jedna od najboljih utakmica u cijeloj sezoni, ali mi jedini nismo pod pritiskom. Cajasol je loš u prvenstvu, a Benetton i Uniks traže Euroligu. Nama za taj cilj preostaje i hrvatsko prvenstvo", dodao je Aleksandar Petrović.

"Šanse su 80-20 za Ruse. Ali mi želimo pretvoriti tih naših 20 u nešto više, nešto realnije. Voljeli bismo u zadnjoj četvrtini stvoriti nervozu kod Uniksa, a to možemo ako im ostanemo rezultatski blizu".

Osvrnuo se i na psihičku pripremu momčadi uoči tako važnog nastupa: "Mi smo ove sezone odrastali. Osjećam da momčad raste. Idemo neopterećeni, ali ne bez obveza. Zamke ćemo izbjegavati iz minute u minutu. Psihološki smo maksimalno spremni, pitanje je jedino hoćemo li nadoknaditi tu minimalnu razliku u kvaliteti".

Što se Cedevitinog igračkog kadra tiče, u Trevisu će biti čak i Andrija Žićić, koji nema pravo nastupa, a Petrović ima jednu pravu nepoznanicu.

"Ne znam koliko u ovom trenutku može dati Edwards. Wright, Vukušić i Draper su svježi, Rudež je naučio igrati velike minutaže, jedino sam previše opteretio Baždarića. Ali kapetan će podmetnuti leđa. Baždarić mora biti u egalu s McCartyjem, Draper s Popovićem i Wright s bilo kojom njihovom dvojkom", zaključio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ElKun1016.04.2011. u 08:38
    Ajmoo Cedevitaaa !!
    ElKun10
  • JeremijaX16.04.2011. u 01:15
    Aco ih je ekstra proučio. Pravi trener!
    JeremijaX
  • staropramen16.04.2011. u 00:31
    u finale pa svi na pizzu
    staropramen
  • Obrisan korisnik15.04.2011. u 21:18
    Sretno sutra pa što bude već ste svoje napravili ove sezone.
    Obrisan korisnik