Nogomet

Naismith: "Ne znam zašto je uopće pokušao"

Borna Rupnik • petak, 15.04.2011.
Naismith: "Ne znam zašto je uopće pokušao"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Pogodak škaricama Nikice Jelavića još je uvijek jedna od najkomentiranijih tema u Škotskoj. O odličnim nastupima hrvatskog napadača progovorio je i suigrač mu Steven Naismith, koji nije štedio komplimente...

Steven Naismith nominiran je za nagradu najboljeg igrača godine u škotskoj ligi, no puno je prostora posvetio svom suigraču, našem Nikici Jelaviću, koji je posljednju pobjedu Rangersa osigurao pogotkom škaricama.

"Ne znam zašto je uopće pokušao zabiti Aberdeenu iz one situacije. Doduše, to mu je pošlo za rukom i protiv Dunfermlinea, a protiv Heartsa mu je vratar obranio škarice. Naprosto je sjajan u šesnaestercu i oko njega, može pucati čak i nakon lošeg prvog dodira".

"Da nije bio ozlijeđen u prvom dijelu sezone sigurno bi on bio nominiran za nagradu. Jelavić je dašak svježine, sličan je Kennyju Milleru s obzirom na način na koji zadržava loptu i razigrava suigrače. Oni su razlog zašto sam nominiran", prokomentirao je.

Jelavić je, kaže, Naismith, pomogao Rangersima prebrinuti odlazak Kennyja Millera: "Pitali smo se tko će nam zabijati, iako su i vezni igrači dali svoj doprinos".

"Ali sada kada je zdrav, Jelavić pokazuje kakav je zapravo igrač. Moglo bi se reći i da je kombinacija Kennyja Millera i Krisa Boyda. Fizički je jači od Millera, ali ima odličnu kontrolu lopte. Jednostavno je odličan igrač, a sada očekujemo pogodak od njega u svakoj utakmici. Ako ne zabije, barem asistira", nastavio je nogometaš Glasgow Rangersa.

Za kraj je Naismith pohvalio njegov povratak poslije ozljede: "Najteže je nogometašu kada se ozlijedi usred sezone pa se mora vraćati nakon stanke. Jelavić je uspio i sada pokazuje svoj puni potencijal, a ljudi zaboravljaju da ima samo 25 godina. Igra na vrhunskoj razini i jedino nas treba brinuti to što će privući pažnju bogatijih klubova. No, Rangersi ga sigurno neće pustiti za mali novac".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!