FA kup, polufinale, 16.04.2011, 18:15 h
Manchester City
Manchester City 1:0 Manchester United
Manchester United

Video: United pao na Wembleyju

Marin Vuković • subota, 16.04.2011.
Video: United pao na Wembleyju
Foto: EPA

Nogometaši Manchester Cityja nadigrali su i pogotkom Yaye Tourea zasluženo svladali umorni i neraspoloženi Manchester United, plasiravši se tako u svoje deveto finale FA kupa.

Manchester City imat će priliku u finalu FA kupa prekinuti niz bez trofeja koji traje već gotovo punih 36 godina. U polufinalnom ogledu na Wembleyju bili su bolji i svježiji suparnik i uspjeli iskoristiti pogrešku protivnika koja se na kraju pokazala ključnom.

Pogodak odluke postigao je Yaya Toure, a nakon isključenja Paula Scholesa danas neprepoznatljiva momčad Alexa Fergusona nije imala snage za preokret. Crveni vragovi ispali su iz utrke za jedan od tri trofeja i okreću se završnici prvenstva i Lige prvaka.

Vezane vijesti

Uvodne minute utakmice nisu dale naslutiti njen konačan ishod. Naime, United je puno bolje otvorio utakmicu i djelovao opasnije od naoko preplašenog Cityja i tko zna kakav bi bio rasplet utakmice da je Dimitar Berbatov u 15. minuti iskoristio jednu od dvije stopostotne prilike.

Bugarin je izbio sam pred Joea Harta, no vratar Cityja predosjetio je opasnost i sjanom obranom spasio svoju mrežu. Nekoliko sekundi kasnije, Nani se riješio čuvara i još jednom uposlio Berbatova, a ovaj s metra udaljenosti uspio prebaciti prazna vrata.

Na žalost navijača Uniteda, bilo je to gotovo sve što su njihovi ljubimci pokazali u ovoj utakmici. Izostanak Waynea Rooneyja značajno je otupio oštricu njihova napada, a mogao se osjetiti i umor nakon dva teška dvoboja s Chelseajem.

City je dobio završnicu prvoga dijela, ozbiljno zaprijetivši preko Marija Balotellija, a potom i Joleona Lescotta i Vincenta Kompanyja, no na odmor se otišlo bez pogodaka.

Ključni trenutak utakmice zbio se u 52. minuti, i to nakon pogreške dvojice heroja Unitedova trijumfa nad Chelseajem. Prvo je Edwin van der Sar pogriješio kod ispucavanja lopte, a potom je i Michael Carrick predao loptu Toureu. Ovaj nije imao milosti, izbio je pred Van der Sara i pogodio za 1:0.

Unitedu nije pomogao ni ulazak Javiera Hernandeza, a kada je u 71. minuti zbog zakašnjelog i ružnog starta na Pablu Zabaleti isključen Paul Scholes, dionice Uniteda u ovoj su utakmici naglo izgubile vrijednost. Kako United nije imao snage za poznati pritisak u završnici utakmice, City je bez problema utakmicu priveo kraju i izborio plasman u finale.

FA kup

polufinale

Manchester City1:0Manchester United
Bolton0:5Stoke City

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.04.2011. u 19:33
    bravo city
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.04.2011. u 08:20
    hehehehhehehehhe :))) Mojoj sreci nema kraja,tralalalalalalalalalalaa
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.04.2011. u 07:08
    Bio bi prikladniji naslov Carick prodao UNITED ali nema veze bice kao  2008 PL i LP dosta treba pustiti i drugima da nesto osvoje :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.04.2011. u 21:34
    United se pobijedio sam... Berbatova je nepotrebno komentirati, sramota; Carrick asistent Yayi za gol (događa se), ali Scholes, jesi igračina, ali je tvoje vrijeme očito prošlo... po koji put tako glup faul?? Ništa, okrenutri se Premshipu i LP... 2 trofeja još u igri :D
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.04.2011. u 21:20
    najbolja mi je na kraju ona izjava jednog od igrača city-a :"you not singing any more" haha :)
    Obrisan korisnik