Košarka

Cedevita nije uspjela

Edvard Burić • subota, 16.04.2011.
Cedevita nije uspjela
Foto: Marin Sušić

Košarkaši Cedevite nisu uspjeli. U polufinalu Eurokupa bolji je bio ruski Uniks iz Kazana pobijedivši Zagrepčane rezultatom 87:66. Cedeviti sada preostaje borba za treće mjesto i pokušaj završetka vrlo kvalitetne europske sezone pobjedom.

Cedevita nije uspjela nadvisiti Kazan i napraviti još jedno iznenađenje u Eurokupu ove sezone. Ruski predstavnik postavio se autoritativno i kontrolom praktički čitave utakmice mirno ušao u finale. Iako se Cedevita trudila, nažalost, večeras nije bila na očekivanoj razini i sasvim zasluženo igrači Uniksa slave ulazak u veliko finale drugog po snazi klupskog košarkaškog natjecanja u Europi.

Cedevita je odigrala vrlo loše prvo poluvrijeme. Lyday, naš Marko Popović i Mccarty ubacili su 37 koševa (od 47 Uniksovih) u prvih 20 minuta i napravili visoku razliku. Iako je Cedevita bolje ušla u utakmicu i povela 9:5, vrlo brzo su igrači Uniksa preuzeli kontrolu dvoboja i vodstvo.

Nakon +4 za hrvatskog predstavnika, Rusi ubacuju osam poena s linije slobodnih bacanja u nizu, dolaze do 9:13, zatim košem Lydaya prisiljavaju Aleksandra Petrovića na prvu minutu odmora (9:15), da bi prvu četvrtinu dobili 22:13 i već tada pokazali da su spremni za ulazak u finale i da će našem predstavniku biti jako teško doći do finala.

U nastavku prvog poluvremena Zagrepčani i dalje puno promašuju, Uniks igra koncentrirano i stvara razliku. U jednom trenutku ruski predstavnik ima +20 (19:39), Cedevita smanjuje na 26:39, ali na poluvrijeme ipak odlazi s -17 (30:47) košem Damjana Rudeža u posljednjoj sekundi druge četvrtine.

U nastavku su Zagrepčani pokušavali, smanjivali razliku, puno se trošili, ali nije išlo. Došli su na 48:60, nakon 30 minuta gubili 55:67, ali na kraju ipak izgubili bez prave šanse. Kod 61:70 Cedevita je imala nekoliko napada, promašena slobodna bacanja Wrighta i Uniks je prelomio utakmicu. Na kraju je slavio s visokih 87:66.

Cedevita je nažalost izgorjela u prevelikoj želji, Rusi su kvalitetniji, ali nekako smo očekivali i nadali se da će utakmica biti napetija i da će hrvatski klub duže biti "živ".

Momčadi Aleksandra Petrovića sutra ostaje utakmica za treće mjesto. Polufinale treba što prije zaboraviti i pokušati europsku sezonu završiti pobjedom.

Za Cedevitu 16 koševa je ubacio Rudež, 15 Wright, a po 11 su dodali Vukušić (uz četiri skoka) i Draper (uz sedam skokova i pet asistencija). Kod Uniksa Lyday je postigao 27 koševa i imao pet skokova. Na 18 koševa se zaustavio Mccarty (plus sedam skokova), 16 je zabio Lampe, a Popović je postigao 14 koševa i imao četiri asistencije.

Foto: Marin Sušić

Eurokup, završnica

polufinale

Cedevita66:87Uniks Kazan
Benetton Basket63:75Real Betis

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Eurokup, završnica

polufinale

Cedevita66:87Uniks Kazan
Benetton Basket63:75Real Betis

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.04.2011. u 23:50
    jbga, čini mi se da ovako dobar i siguran klub zaslužuke bar malo kompletnijeg i sistematičnijeg trenera nego što je Aco... ovo je previše jednodimenzionalno
    Obrisan korisnik
  • LeBronWade16.04.2011. u 22:08
    Cijela sezona im je bila odlična, u ovim teškim svjetskim, gospodarskim trenucima rijetki su nas mogli oraspoložiti, a igrači Cedevite su bili jedni od njih. Ne smijemo ih sada zbog ovog poraza osuđivati iako bi bilo lijepo da su prošli i osvojili ovo natjecanje, mlada su ekipa, trebaju se još više... [više na forumu]
    LeBronWade
  • Obrisan korisnik16.04.2011. u 20:52
    šteta...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.04.2011. u 20:25
    ma daj nemože ozbiljna ekipa igrati sistem napucavanja i onda ako me ide dobit cu ako ne necu... di je plan B??
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.04.2011. u 20:20
    tricama su dosli do ovdje. da nisu pucali trice ne bi prosli cetvrtfinale. takva su ekipa. da ih je krenulo, gutao bi unics prasinu. jebiga, imaju vremena graditi drugaciji sustav slijedece sezone..
    Obrisan korisnik