Košarka

Repeša: "Pobijedila je bolja momčad"

Branko Barić • nedjelja, 17.04.2011.
Repeša: "Pobijedila je bolja momčad"
Foto: Nikola Movrić

Jasmin Repeša neće imati priliku s Benettonom na svom parketu pokušati uhvatiti europski trofej i ulaznicu za Euroligu. Porazio ga je Cajasol, po njemu potpuno zasluženo, no ostao je razočaran tehničkom pogreškom koju je dobio od hrvatskog suca.

"Najprije moram čestitati Cajasolu na 100 posto zasluženoj pobjedi", gospodski je, kao i obično, Jasmin Repeša otvorio tiskovnu konferenciju.

"Ušli su puno agresivnije od nas u utakmicu, prve dvije četvrtine u trenutku kad su oni izlazili iz bonusa mi nismo napravili niti jedan faul, i takav pristup donio im je početnu prednost. Oni si mogu priuštiti takvu agresivnost jer imaju zaista širok izbor kvalitetnih igrača. Mi smo poslije se unervozili i počeli pričati sa sucima, pa je završilo kako je završilo."

Ipak, za razliku od Cedevite u prvom polufinalu, Benetton je bio još bliže preokretu: "Dobro, dvaput smo se uspjeli vraćati rezultatski, jednom u prvom, drugi put u drugom poluvremenu, ali ovo danas jednostavno nije bilo dovoljno protiv ovakvog Cajasola. Cjelokupno gledano nismo se branili kako treba, ostali smo bez laganih koševa iz tranzicije od kojih živimo, a u igri pet na pet smo ipak limitirani."

Nije mogao izbjeći pitanje o sucima i dobivenoj tehničkoj pogrešci od strane Siniše Hercega: "Inače ne pričam o sucima, a i ovog puta to nema smisla jer zaista nisu suci odlučili susret, nego Cajasol koji je jednostavno bio bolji. Jedino me smeta stvar na koju su nam skretali pozornost i na kampovima uoči sezone, a to je kad sudac umjesto jedne pogreške, odmah napravi i drugu. Svi griješimo i to je ljudski, griješili smo danas i moji igrači i ja, pa svakako se moram ispričati zbog svoje emotivne reakcije sudačku odluku. Ali ona je bila sasvim prirodna budući da sam s pola metra vidio kako je Bulleri odnio čisto loptu, a suđen je faul. Nisam ništa neprimjereno rekao sucu, što on dobro zna budući da se radi o mom sunarodnjaku i nipošto nisam zaslužio tehničku. Nisam trener koji je sklon tehničkim pogreškama i konfliktima sa sucima, pa me zato posebno boli što sam je dobio od svog sunarodnjaka, i to kao posljedicu njegove pogreške. "

Dok je Aco Petrović otvoreno najavio kako neće igrati punom snagom u dvoboju za treće mjesto, Repeša nema takvu namjeru: "Profesionalci smo i zbog toga u nedjelju moramo odigrati maksimalno ozbiljno."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!