Košarka

Cajasol razočarao Treviso

Ante Zovko • subota, 16.04.2011.
Cajasol razočarao Treviso
Foto: Nikola Movrić

Španjolski Cajasol borit će se za naslov pobjednika Eurokupa protiv Uniksa, dok će Benetton Jasmina Repeše na svojem parketu tražiti treću poziciju protiv Cedevite.

Cajasol je drugi finalist Eurokupa. Španjolce nije impresionirala domaćinska atmosfera u Trevisu i sa 75:63 svladali su Benetton Jasmina Repeše u utakmici u kojoj su od početka kontrolirali rezultat. Protiv Uniksa pokušat će postati druga uzastopna španjolska momčad pobjednik ovog natjecanja nakon Valencije prošle godine.

Cajasol je presudnu prednost počeo graditi početkom druge četvrtine. Nakon 19:22 napravili su seriju 11:0 i poveli 30:19, a prijetio je i veći potop domaćima kad su zakucavanjem Paula Davisa Španjolci poveli 36:21.

Manji povratak Benettona inicirao je Hrvoje Perić, prvo tricom u 18. minuti za 29:38, a nešto kasnije polaganjem je donio 33:38. Međutim, Cajasol se odupro i vratio razliku na desetak poena, koju je u trećem periodu održavao, a ponekad i povećavao na 15 razlike. Međutim, talijanska se momčad opet budi i na kraju tricom Devina Smitha rezultat je smanjen na prihvatljivih 50:56.

Ako je početkom posljednje četvrtine i bilo nade da će se domaća publika veseliti na kraju, ona je lagano isparavala sa svakom minutom. Preko Davisa, Tariqa Kirksaya i Louisa Bullocka Cajasol se održavao na sigurnoj razlici, a vjerojatno ključne poene ubacio je Kirksay u 35. minuti - trica za 65:54. Španjolci su prednost, kao i uostalom tijekom cijele utakmice, mirno čuvali i na kraju slavili 75:63.

Najučinkovitiji u Repešinoj momčadi bio je Massimo Bulleri (15 poena), Stefan Marković imao je 13, a naš Hrvoje Perić devet poena, četiri skoka i jednu asistenciju za 21 i pol minutu. Sandro Nicević nije igrao.

Kod pobjednika 16 je ubacio Kirksay, po 14 Bullock (četiri asistencije) i Davis (tri ukradene lopte).

Eurokup, završnica

polufinale

Cedevita66:87Uniks Kazan
Benetton Basket63:75Real Betis

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Eurokup, završnica

polufinale

Cedevita66:87Uniks Kazan
Benetton Basket63:75Real Betis

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.04.2011. u 12:54
    nicević nije igrao, perićeva trica.. hej novinaru, vidim da nisi gledao utakmicu :)
    Obrisan korisnik