Košarka

Petrović: "Presudilo prvih 10-15 minuta"

Iz Trevisa:Branko Barić • subota, 16.04.2011.
Petrović: "Presudilo prvih 10-15 minuta"
Foto: Marin Sušić

Aleksandar Petrović nije bio pretjerano deprimiran nakon poraza od Uniksa, svjestan da je ipak izgubio od bolje momčadi. Ipak žali za propuštenim prilikama, posebno ona četiri napada kod zaostatka 70:61...

Nije bilo teško pogoditi koji će period utakmice Cedevitin strateg okarakterizirati ključnim: "Mislim da je utakmicu odredilo prvih 10-15 minuta kada smo mi imali neke prilike i otvorene šuteve koje nismo zabili, a oni su to iskoristili i pobjegli kako bi pobjegli na veliku razliku."

Šut nikako nije išao, a šut je glavno oružje hrvatske momčadi: "Dovoljno je reći samo da smo u prvom poluvremenu šutirali 2/17 za tri, a mi smo ekipa koja inače šutira 40-45 posto. U drugo poluvrijeme smo ušli puno agresivnije i čvršće u obrani, ali izgubili smo previše energije hvatajući zaostatak."

Nije Aco propustio istaknuti snagu današnjeg suparnika, a posebno se osvrnuo na njihovo iskustvo: "Da se razumijemo, Uniks je bolja ekipa od nas, po meni uvjerljivo najbolja na ovom turniru. Ima veliku širinu i kvalitetu, a što je najvažnije, igraju puno utakmica na ovoj razini, dok je mojim igračima ovo prva. To se najbolje vidjelo u situacijama kad bismo se mi pokušali približiti u drugom poluvremenu, uvijek bi odgovorili s odličnim potezom ili bismo mi napravili neku pogrešku. Nedostatak iskustva igranja na ovoj razini vidio se i u tome što se moji igrači nisu uspjeli adaptirati na kriterij suđenja. Danas su nam sudili euroligaški suci, a tamo se ne sude neki kontakti na koje su moji igrači naučili da se sude. Zbog toga su ušli u nervozu, a zbog te nervoze izgubili nekoliko važnih lopti."

Strane novinare zanimalo je zašto je tako malo koristio američkog centra, kada ga već šut iz vana nije služio: "Edwards nije trenirao dva mjeseca i on objektivno nije bio spreman za ovu utakmicu. Došao je u Treviso samo kao potpora momčadi, ali zbog problema pod obručima morao sam ga ubaciti u igru. No to nikako nije bio pravi Edwards."

Nešto skromnije izdanje Drapera, posebice u prvom dijelu, Petrović je pripisao sjajnoj obrani protivnika: "Očekivali smo više prostora za šut nakon picka na Draperu, ali treba reći kako kako je Uniks fenomenalno branio tu našu pick igru. U drugom poluvremenu smo se malo popravili, došli do 70:61 i imali četiri napada, četiri velike prilike da se dodatno približimo, ali nažalost nismo uspjeli.

U nedjelju Cedevitu čeka borba za treće mjesto, no službeno najbolji trener Eurokupa ove godine otvoreno je rekao kako ta utakmica njegovoj momčadi nema veliki prioritet: "Čekaju nas dvije važne utakmice u domaćem prvenstvu ovog tjedna i one su nam mnogo bitnije od susreta za treće mjesto koje je samo pitanje prestiža, pa je pitanje koliko ću koristiti glavne igrače."

"Ovo nam je bila velika škola, ali gledat ćete još Cedevitu u ovako važnim utakmicama... A ako ovako nastavimo, tko zna, možda opet na nekom ovako jakom završnom turniru", zaključio je Petrović.

Foto: Marin Sušić

Eurokup, završnica

polufinale

Cedevita66:87Uniks Kazan
Benetton Basket63:75Real Betis

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Eurokup, završnica

polufinale

Cedevita66:87Uniks Kazan
Benetton Basket63:75Real Betis

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.04.2011. u 01:35
    losa cedevita danas,forsirali uporno kroz citavu utakmicu jednu pick akciju koja im nije prolazila...
    Obrisan korisnik