Košarka

Petrović: "Dobro je markirati granice"

Iz Trevisa:Branko Barić • nedjelja, 17.04.2011.
Petrović: "Dobro je markirati granice"
Foto: Kristijan Komarica

Aleksandar Petrović nakon susreta bio je jako zadovoljan što je njegova momčad ovu lijepu europsku priču zaokružila pobjedom. Osim zbog navijača, službeno najboljem treneru Eurokupa ova pobjeda je draga i zbog toga što je svladao svog dobrog prijatelja, na čiji račun se malo našalio...

"Nakon jučerašnje utakmice u kojoj nas šut nije služio znali smo da moramo nešto promijeniti i pokušati pojačati obranu. Ni danas nismo igrali dobro u napadu, ali svejedno smo se uspijevali držati u utakmici. Kada smo konačno pogodili tri-četiri trice u nizu stigli smo Benetton i rekao bih čak prelomili susret", otvorio je konferenciju za medije Aleksandar Petrović.

Unatoč slavljeničkom raspoloženju, Cedevitin trener nije do kraja prebolio polufinalni poraz: "Zadovoljan sam onim što smo napravili, ali ostaje žal za jučerašnjom utakmicom i za tim što nismo pružili bolji otpor Uniksu."

Nakon blijedog jučerašnjeg izdanja, Corsley Edwards ovog je puta bio ključni čovjek Cedevite: "Edwards je i nas iznenadio svojom utakmicom s obzirom na stanku koju je imao. Njegova igra nam je od iznimne važnosti, posebno u utakmicama kad nas ne ide šut kao ovog puta, pa vjerujem da će se njegova forma do kraja sezone još dizati."

Konferenciju za medije "ometali" su Cedevitini navijači koji su bučnom glazbom i pjesmom ispred dvorane slavili veliki Cedevitin uspjeh. Petrović se morao osvrnuti i na njih: "Jednostavno je sjajno ovo što su napravili u ova dva dana. Znam da ih se talijanska policija malo pribojavala jer su mislili da dolaze huligani iz Hrvatske, ali kad su vidjeli o kakvim se navijačima radi i da tu ima bakica od 70 godina, cijelih obitelji i slično, potpuno su se opustili. Danas su dopustili da uđe i ovaj mali orkestar koji je na tribinama napravio pravu feštu."

Njegova ekipa nije mogla ostati imuna na takvu podršku: "Nama treće mjesto u Eurokupu ne znači toliko puno, velik je uspjeh i što smo došli do ovdje. Ali jednostavno morali smo ovo danas dobiti kako bi ovi ljudi doma otišli sretni i zadovoljni."

Novinare je zanimalo koliko mu znači pobjeda nad velikim prijateljem Repešom, a Aco je u svom stilu ponudio odgovor: "Kad sam počinjao svoju trenersku karijeru u Ciboni Jasko mi je bio pomoćni trener, a kasnije smo skupa radili i u reprezentaciji. On je u međuvremenu napravio veliku trenersku karijeru, ali dobro je ponekad markirati granice da se zna tko je tu glavni, a tko samo pomoćni trener." Naravno, iako nije bilo nikakve dvojbe, Petrović je je jasno dao do znanja kako se radi samo o šali na račun dobrog prijatelja.

Eurokup, završnica

za 3. mjesto

Benetton Basket57:59Cedevita

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!