Košarka

Repeša: "Cedevita mora iskoristiti ovaj uspjeh"

Iz Trevisa:Branko Barić • nedjelja, 17.04.2011.
Repeša: "Cedevita mora iskoristiti ovaj uspjeh"
Foto: Nikola Movrić

Jasmin Repeša čestitao je Cedeviti i svom prijatelju Aci Petroviću na pobjedi u susretu za treće mjesto Eurokupa, i istaknuo kako se njegova momčad nije oporavila od subotnjeg poraza...

"Čestitke Cedeviti na zasluženoj pobjedi i na entuzijazmu kojeg su pokazali u ova dva dana na parketu i izvan njega", džentlmenski u svom stilu započeo je svoju analizu susreta hrvatski trener na klupi Benettona.

"Utakmica je bila rezultatski zanimljiva, iako ne previše kvalitetna. Imali smo početkom drugog poluvremena osam pogodaka razlike, ali nismo uspjeli to kapitalizirati. Cedevita se uspjela vratiti i nakon neizvjesne završnice pobijediti."

Repeša nije tražio izgovor u ozljedama Gentilea i Skinnera, već uzroke poraza vidi u drugim segmentima: "Mislim da je susret presudila Cedevitina psihička svježina. Oni su bolje podnijeli jučerašnji poraz, a nas je sputao imperativ pobjede, ne samo u ovoj utakmici, već na čitavom turniru."

Podcrtava ipak da je ovo veliki uspjeh njegove momčadi: "Unatoč dva poraza na domaćem parketu, nema razloga za očajavanje. Iza nas je odlična sezona u Eurokupu i sama činjenica da smo izborili završni turnir nakon što smo krenuli iz kvalifikacija velika je stvar."

Bivši hrvatski izbornik osvrnuo se i na Cedevitin rezultat: "U teškim trenucima za hrvatsku klupsku košarku, kada naši velikani poput Cibone i Zadra proživljavaju velike krize, ovaj uspjeh Cedevite je zaista ogromna stvar. Nadam se samo da će nastaviti ovom uzlaznom putanjom kao klub i da će iskoristiti ovaj rezultat i ovaj zamah kako bi napravili još veći iskorak."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!