Košarka

Aco: "Kapa do poda igračima"

Ivor Krapac • ponedjeljak, 18.04.2011.
Aco: "Kapa do poda igračima"
Foto: Marin Sušić

Nakon što je njegova momčad završila svoj europski put trećim mjestom na Final Fouru Eurokupa, Aco Petrović ponovno je u prvi plan gurnuo zasluge Cedevitinih igrača za rezultat koji je, bez pretjerivanja, iznenadio gotovo sve. Petrović je pritom izdvojio s kakvim su se sve problemima susretali i bez obzira na to, gurali dalje, no već je usmjerio svojim igračima pozornost i na ono što ih čeka do kraja hrvatskog prvenstva...

Europski uspjesi Cedevite na putu do Final Foura Eurokupa, zaključno s trećim mjestom u Trevisu, gurnuli su u drugi plan sve ostalo što se unatrag mjesec ili dva zbivalo u hrvatskoj klupskoj košarci, a iako je momčad Ace Petrovića tom pozornošću za koju se sama izborila stavila na svoja leđa i ponešto pritiska, na parketu se to nije toliko osjetilo. Kako se potvrdilo, ova Cedevitina momčad ima dovoljno iskustva da se nosi i s pritiskom, a želja za uspjehom bila je tolika da je niz igrača gurao dalje i s ozljedama, na što se Petrović posebno osvrnuo po povratku iz Italije u Zagreb.

Krešimir Novosel, direktor kluba: "Zadnji period bio je veliko i izuzetno pozitivno iskustvo nas, plasmanom na Final Four napravili smo veliki rezultat, a nastupom u Trevisu pokazali smo da nismo tamo zalutali, svojski smo se borili".

"Zahvaljujem svim našim navijačima koji su u velikom broju bili u Trevisu i napravili atmosferu kakva se može samo poželjeti, mislim da smo ostavili dojam kakav, vjerujem, nitko od nas nije očekivao ni u snovima. Najbolji pokazatelj za to je da su na predstavljanju Uniksa navijači Seville vikali 'Cedevita', mislim da je to doživljaj i osjećaj za koji treba poželjeti da se što prije ponovi, ukoliko se uspije ponoviti".

Prije nego se okrenuo svojoj momčadi i stavio "točku na i" europske sezone, Aco je čestitao Marku Popoviću i njegovom Uniksu na osvajanju Eurokupa i plasmanu u Euroligu, a potom nastavio s pohvalama u vlastitom "resoru".

"Moram čestitati svojim igračima na fantastičnoj eurosezoni. Skidam im kapu do poda jer se u profesionalizmu rijetko susreće slučaj da toliko igrača zaigra pod vrlo velikim problemima - Drapera je smetalo koljeno, a s Baždarićem je bilo slično nakon natučenog koljena u polufinalu, da bi dan kasnije smogao snage i odigrao obranu za košarkaške udžbenike na Devinu Smithu, igraču prve petorke Eurokupa. Troha je prije sedam dana istegnuo ligamente lijevog ramena, dok je Bracey Wright s tabletama protiv bolova nakon sedam dana netreniranja odigrao dvije utakmice dan za danom".

Matej Mamić, sportski direktor: "Kao mladi klub, napravili smo izuzetan rezultat, čestitao bih i treneru i igračima, ostavili smo dojam kojim su svi bili impresionirani, i s organizacijom, i sa svim što smo prikazivali ove godine na terenu".

No, tu popisu ozlijeđenih koji su stisnuli zube nije bio kraj. "Vedran Vukušić je junak cijelog Eurokupa, zadnjih mjesec i pol dana je bez treniranja, s četiri primljene injekcije odigrao četiri utakmice i u sve četiri bio na gornjoj granici svojih mogućnosti. Nažalost, sada je na pretragama u Amsterdamu da vidimo kakav ćemo tretman nastaviti do kraja sezone, mada se svi bojimo da će vrlo vjerojatno sve završiti na operativnom stolu i moguće je da je sezona za njega završena", dodao je Aco, prisjetivši se i svog drugog važnog aduta pod koševima.

"Bez obzira na zeleno svjetlo liječnika, Corsley Edwards je nakon 45 dana pauze zaigrao ipak na svoju odgovornost, potpisavši pismo kojim je rekao da želi nastaviti igrati", nastavio je Cedevitin trener: "Kada se sve to spoji u ono što se događalo, moram reći da sa svojih 20 godina u profesionalnom sportu moram skinuti kapu igračima jer je profesionalizam prilično okrutan i jako često se događa da igrač ne izađe na teren i kad mu fali dlaka na glavi. Igrači su bili glavni, oni su iznijeli cijelu sezonu u Eurokupu".

Marino Baždarić, Cedevitin kapetan: "Jučer smo završili jednu lijepu priču, nadam se da će takvih priča biti još, ali sada to moramo što prije zaboraviti i 'prešaltati' se na hrvatsko prvenstvo. Želimo nastaviti tamo gdje smo stali prije ovog Final Foura".

Ipak, nakon pohvala, Aco je bacio i pogled unaprijed: "U posljednjih 15-20 dana igrači su više čitali novine i poruke koje su im stizale tim putem nego što su slušali mene u svlačionici, pa im šaljem poruku da su uspjesi koji su se dogodili i to koliko su se pojavljivali u medijima sigurno 'nabrijali' ostale momčadi s kojima ćemo se susretati u prvenstvu. U sljedećih 45 dana čeka nas velika borba sa Zagrebom, a trenutno imam loš osjećaj da bi nam se moglo dogoditi neugodno iskustvo ukoliko igrači ne završe priču o Eurokupu i okrenu se prvenstvu".

Puno vremena ionako nemaju - u srijedu su u Zaboku, dva dana kasnije u Sinju, kod Alkara...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.04.2011. u 02:56
    Acu za izbornika...!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.04.2011. u 01:23
    Nadam se samo da ce cjela ekipa ostati na okupu i za sljedecu sezonu... I mislim da bi bila velika nepravda, ukoliko ne osvoje prvenstvo, da Cibona dobije pozivnicu za kup, a Cedevita ne dobije! Svaka cast Ciboni i njenoj velikoj povjesti i imenu, ali ako je neko zasluzio da i sljedece godine igra... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.04.2011. u 19:04
    odlična europska sezona za cedevitu, malo lošija u nlb, a imaju i dobre izglede za ph (pretpostavljam finale sa zg)... ja osobno bi htio da alex petrović osim igre run-n-gun koja je atraktivna (ak te šut služi) pripremi i neku B varijantu a ne da igraju onda 1:5 što se vidjelo u trevisu... i onda... [više na forumu]
    Obrisan korisnik