Tenis

Dodig se upisao na zemlji

Ivor Krapac • utorak, 19.04.2011.
Dodig se upisao na zemlji
Foto: Kristijan Komarica

Ivan Dodig prošao je prvo kolo ATP turnira iz serije 500 u Barceloni. 26-godišnji hrvatski tenisač proslavio je svoju prvu ovogodišnju pobjedu na zemljanim terenima opravdavši ulogu favorita protiv francuskog kvalifikanta Vincenta Millota, a idući suparnik, u srijedu, bit će mu trećepostavljeni Šveđanin Robin Söderling, peti na svijetu...

Bilo je nešto teže nego govori samo pet izgubljenih gemova, 6:2 i 6:3, no Ivan Dodig ipak je očekivano, bez ozbiljnijih poteškoća, ubilježio svoju prvu pobjedu na zemlji nakon prošlogodišnjeg prvog kola Studena Croatia Opena u Umagu, kada je nadjačao Ivana Navarra. Ovog utorka je za sat i 25 minuta pao 25-godišnji francuski kvalifikant Vincent Millot, 150. na svijetu, koji je trećem hrvatskom reketu prijetio samo povremeno.

Ivan nije imao dobar ulazak u meč, uz gubitak servisa već u prvom gemu i početni zaostatak od 2:0 - no, svi preostali gemovi u prvom setu otišli su na njegovu stranu. Dobio ih je šest u nizu, a na tom putu bilo je dosta izazova, prvenstveno tri spašene break-lopte kod 2:2, kada je Millot imao 30:40 i dvije prednosti, a nakon breaka za vodstvo od 4:2, i još jedna Francuzova prilika za break, 30:40, što je Dodig izvukao i potom držao za 5:2. Gem kasnije, uz novi break hrvatskog aduta, setu je bio kraj.

U prvoj dionici Ivan je bolje iskoristio ono što se nudilo, s 50-postotnom realizacijom break-lopti (3/6), dok je Millot bio na 1/5.

Sve najvažnije u drugom setu dogodilo se od četvrtog do sedmog gema. Počelo je serijom breakova u kojoj je treći hrvatski reket dvaput oduzeo suparnikov servis i otišao do 4:2, a zaključilo se Dodigovim zadržanim servisom i povećanjem vodstva u dugom sedmom gemu. Trebale su mu četiri gem-lopte, 40:15, pa druga prednost, dok je u međuvremenu izvukao i jednu Millotovu break-loptu.

Taj gem bio je posljednja prilika za povratak francuskog kvalifikanta. Dodig je kod 5:3 bio čvrst na servisu i osigurao drugo kolo protiv Robina Söderlinga, s kojim se jedini put susreo nedavno u Miamiju.

Vodećem švedskom tenisaču to je bio posljednji turnirski nastup prije dolaska u Barcelonu, u drugom kolu slavio je s 3:6, 6:2 i 6:4, a Ivan je propustio lijepu priliku u trećem setu. Imao je 3:0 i dvije prilike za dvostruki break prednosti, nešto kasnije i 4:1, da bi u završnici meča pao s pet uzastopnih izgubljenih gemova.

ATP Barcelona, 19.4.2011., prvo kolo: Dodig (Hrvatska) - Millot (Francuska, Q) 6:2, 6:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!