Nogomet

Toplak: "Fanatičnom igrom do pobjede"

Iz Varaždina:Ivana Strahija • utorak, 19.04.2011.
Toplak: "Fanatičnom igrom do pobjede"
Foto: Duje Bonačić

U srijedu Varaždin i Cibalia odlučuju tko će u finale Kupa. Cibalia ima prednost od 1:0 iz prve utakmice, pa će se Varaždinci morati dobro pomučiti da probiju izuzetno obrambeno postavljene goste i postignu dva gola.

U manje od mjesec dana, Stanko Mršić dvaput je nadigrao Samira Toplaka. Varaždinski je strateg s dva unekoliko različita sastava pokušao nadmudriti kolegu iz Vinkovaca, no to mu nije pošlo za rukom ni u prvenstvu ni u Kupu. Kako će osigurati da treća ipak bude sreća, bilo je novinarsko pitanje: "U sportu uvijek postoji dobar dan, kad igrače jednostavno sve ide. Mi ćemo svakako morati biti fanatično dobri, jer se protiv takve Cibalije jednostavno ne može drukčije. No, vrijeme je već da se i nama osmjehne sreća, mislim da smo je zalaganjem na terenu i uvjetima u kojima radimo zaslužili", kaže Toplak.

Srijeda u 18

Odlučujući okršaj Varaždina i Cibalije za ulazak u finale Kupa igra se u srijedu od 18 sati u Varaždinu. Ulaznice se mogu nabaviti po promotivnim cijenama od 40 (zapad loža), 30 (zapad desno i lijevo) i 20 (istok) kuna. Osim na blagajni stadiona, ulaznice će se prodavati i u srijedu na Korzu do 16 sati.

Što se Vinkovčana tiče, Toplak očekuje standard: "Cibalia će biti zatvorena, igrati tvrdo, na duge lopte i kontranapade. Očekujem od njih veliku agresivnost i puno sjeckanja igre."

Otegotna je okolnost Varaždincima i negativni rezultat iz prve utakmice, u Vinkovcima je bilo 1:0: "Cibalia ima drugu najbolju obranu lige i Vinkovčani teško primaju golove. Mi moramo postiži dva ako želimo proći u finale, dok Vinkovčani ne moraju baš ništa osim sačuvati rezultat iz prve utakmice. Pred nama je jako teški zadatak", kaže Toplak.

I dok Mršić ima Kresingera, Toplak se nada da će i njegovi nedavno probuđeni aduti biti na razini zadatka: "Morat ćemo se svakako osloniti na posebne kvalitete individualaca. Glavina je u Zagrebu u pola sata preokrenuo utakmicu u našu korist, bio je razigran i rastrčan, izrasta z igrača kakvog smo očekivali. Mislim da može jednim potezom otvoriti Cibaliju. Conjar se nametnuo time što igra više glavom nego srcem, za razliku od ostalih, i može biti izuzetno koristan za zaustavljanje Kresingera, dok će Brlečić biti koristan zbog svoje tendencije ulaska u završnicu napada", priča Varaždinac.

O samom zaostatku od 1:0 Toplak kaže: "Isto bi nam bilo i da smo odigrali 0:0. Moramo ići na pobjedu, drugog nema."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.04.2011. u 13:53
    alen, ti si inače prilično razuman čovjek, pa sam ti moral dati plusić. ali... kad je to cibalia odigrala nekaj u varaždinu? osim povremenih bljeskova, nikad, unatrag 20 godina.
    Obrisan korisnik
  • allen20.04.2011. u 20:48
    pa ovako kako je on napisao,nije nsit akrivo napisao jer je cibalia odigrala katastrofalno
    allen
  • Obrisan korisnik20.04.2011. u 20:46
    markus, kaj buš sad rekel?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.04.2011. u 20:28
    ajmo Varteks!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.04.2011. u 17:57
    Poštujem Toplakovo mišljenje, ali ako Cibalia odigra svoje najbolje sigurno prolaze bez obzira na partiju Varteksa.
    Obrisan korisnik