Nogomet

Mršić: "Daleko su Vinkovci od Zagreba"

Iz Varaždina:Ivana Strahija • srijeda, 20.04.2011.
Mršić: "Daleko su Vinkovci od Zagreba"
Foto: Sandro Donda

U finalu Kupa je, nakon odlične uzvratne utakmice, završio Varaždin, dok je Cibalia ostala bez dva dvoboja s Dinamom za Rabuzinovo Sunce. Stanko Mršić ishodom je razumljivo bio duboko nezadovoljan, dok je Samir Toplak svojim momcima dao slobodno do subote, kako bi se pošteno proveselili.

Malo bi tko stavio ruku u vatru da će Varaždinci proći u finale Kupa, posebno nakon što su u Vinkovcima domaći u prvoj utakmici upisali 1:0. No, dogodilo se upravo to, Varaždin je po šesti puta u finalu Kupa, sedmi ako se računa i 1961. te Kup Jugoslavije. Takav rezultat jednostavno nije normalan, smatra Samir Toplak.

Tri crvena kartona

U utakmici Varaždina i Cibalije sudac Jović pokazao je čak tri crvena kartona. Jedan je u 83. minuti dobio Parmaković zbog rušenja Glavine s leđa, nakon čega su Varaždinci dobili i kazneni udarac, kojeg je realizirao Vugrinec. No, crveni je karton dobio i trener Mršić, u 84. minuti, zbog žestokog prigovaranja sucu Joviću, kojeg ni posljednji zvižduk nije spriječio da pokaže još jedan crveni karton. Njega je dobio Cibalijin igrač Tomić, koji je prigovarao sucima kad su bili na izlasku s igrališta, pa mu je Jović pokazao žuti karton, a pošto je jednog već dobio i to u 54. minuti susreta, pisat će mu se isključenje.

"To je znanstvena fantastika, to nije normalno, mi smo fenomen. Odigrali smo fantastičnu utakmicu, točno smo znali kako će se Cibalia postaviti i znali smo da moramo agresivnošću izazvati svoju priliku", kaže trener. Tome je dodao: "Igrači su slobodni sve do subote, doći će direktno na utakmicu protiv Lokomotive."

Stanko Mršić o utakmici je rekao: "Naivno smo primili prvi gol, a Kresinger nije iskoristio svoje prilike. Igrali smo dobro, no čak pet igrača bilo je pod upitnikom hoće li moći nastupiti, pa nismo bili u najboljoj formi. Ipak, igračima nemam što zamjeriti."

Ako svojim momcima nema što zamjeriti, Mršić sigurno zamjera sucu Franu Joviću iz Zagreba: "Ukrao nam je penal protiv Varaždina, a sudio nam je i protiv Intera, kad je isto bilo problema", rekao je vinkovački strateg.

Na novinarsko pitanje jesu li baš suci krivi za to što je Cibalia stvorila malo prilika, Mršić je pomalo iznervirano odgovorio: "To je vaše mišljenje, zanimljivo da niste vidjeli da su Kresingera desetak puta udarali laktom u leđa i vrat, bez sankcija." Mršić je zaključio: "Daleko su Vinkovci od Zagreba, to je sada jasno."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.04.2011. u 12:47
    rijeka 3:0,hajduk 3:0,cibalia 3:0.moguće i dinamo 3:0? :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.04.2011. u 12:36
    Kako bi me razumio poslužiću se riječnikom kojim se služi Mršić na klupi:Stanko odi u tri pi..e materine kakve sad ima veze Zagreb što si ti izgubio utakmicu a to nisi govorio kad si dobio 1:o u Vinkovcima.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.04.2011. u 10:47
    Joj šta ga taj Mršić sere, ovo je neviđeno, prvo mu za ispadanje od irskih amatera bil kriv teren i to da bi svaki od njih mogel igrati u MAN. UTD-u, sad mu je kriv sudac opet, pomiri se složio si krivu taktiku. Varteks te pogazil i doviđenja-
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.04.2011. u 09:49
    A eto onda je Hajdukovo dite(Mršić) isto plakalo kad je Hadjuk izgubia od Varteksa 3:0 jel? Pozdrav iz Varaždina
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.04.2011. u 09:31
    Ma Mršić je klasična plačipička...ne sjećam se utakmice poslije koje nisam čuo "kme kme kme" iz njegovih usta. Još mu je najdraže kada igra protiv Dinama/Hajduka i onda ga poslije utakmice pitaju da prokomentira susret...teorija zavjere malih naspram velikih klubova i tu svoju recitaciju uvijek... [više na forumu]
    Obrisan korisnik