Nogomet

Besek: "Odlična taktika!"

Ivana Strahija • četvrtak, 21.04.2011.
Besek: "Odlična taktika!"
Foto: Ivana Strahija

Pobjedu Varaždina nad Cibalijom u uzvratu polufinala Kupa i plasman u finale komentirao je za Sportnet Dražen Besek, bivši trener Varaždinaca, danas pomoćnik Miroslavu Blaževiću u kineskoj olimpijskoj reprezentaciji.

"Lakše mi je bilo gledati nego sudjelovati u tome", priznao je Dražen Besek za Sportnet. "Drukčije su emocije, ali je jasno da srce lupa za Varaždince. Ovo je veliki rezultat, ogromno postignuće i od sveg srca čestitam dečkima, struci, ljudima koji žive i rade uz Varaždin."

Utakmicu je trener olimpijske nacionalne vrste Kine, koja se sprema za kvalifikacije, komentirao: "Gledali smo dva različita poluvremena. U prvom poluvremenu je Cibalia mogla doći do povećanja svoje prednosti iz prve utakmice, ali je mladi Krklec jako dobro reagirao i tu je digao ekipu."

"Nogometni znalci priznaju da Varaždin igra nogomet, lijep za oko. To se može samo uz mnogo znanja, a naši su igrači dokazali da ga imaju. Naši su igrači dobri i atraktivni." Stjepan Cvek, sportski direktor Varaždina.

"Varaždin je jako dobro reagirao i bio je jako dobro vođen. Struka je uspjela iz ovih mladih igrača istjerati višak emocija, jasno se vidjela njihova koncentracija na igru. Također, bez obzira na mladost ekipe, prevladalo je iskustvo Vugrinca, te talent ostatka igrača, kojeg nikad nije nedostajalo u varaždinskom klubu. Taktika je bila odlična i dovela je Varaždin do tako velikog rezultata", pohvalio je Besek Samira Toplaka i njegov stručni stožer.

Besek je utakmicu gledao kao sukomentator jedne lokalne televizije, pa je imao priliku vidjeti spornu situaciju u 83. minuti, kad je Prgomet srušen u domaćem kaznenom prostoru, na ekranu. "Sigurno da je kontakta bilo. Sudac je postavio određeni kriterij jer je tijekom cijele utakmice morao procjenjivati simuliranja Bartolovića. Kad jedan igrač toliko provocira da mu se sude prekršaji, jasno je da će sudac možda ići i kontra. Možda sudac nije imao ni hrabrosti dosuditi penal u tom trenutku utakmice, koja je nakon toga krenula na stranu Varaždina. Sporne pak situacije kod penala Varaždina nije bilo."

Bilo kako bilo, rezultat je ubilježen i više se neće mijenjati. Ono što bi se moglo promijeniti jesu nogometne sudbine mladića koji igraju u NK Varaždinu, jer će igranjem pretkola Europske lige prvo skupiti neprocjenjivo iskustvo, a zatim i doći na pozornicu većih europskih klubova. Trener Samir Toplak je mnogo puta već kazao da bi, ako mu igrači ostanu na okupu, mogao stvoriti vrhunsku ekipu koja bi u HNL-u bila u vrhu tablice.

O mogućnosti da se takve želje i ostvare, porazgovarali smo sa Stjepanom Cvekom, sportskim direktorom Varaždina. "To je veliki i teški zadatak, sačuvati igrače na okupu. Ako dođe ponuda koja bi nekog igrača i klub spasila, znate kako ćemo morati postupiti. Ipak ćemo učiniti sve što je u našoj moći da zadržimo igrače, a sigurno će nam to biti lakše sad kad smo u Europi. Bit će lakše i sa sponzorima", optimističan je Cvek.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.04.2011. u 14:09
    ma da. sigurno se bumo spasili sa 200-tinjak somova eura. druga je priča kaj bude dečkima bolje ako se uspiju nekam prodati.
    Obrisan korisnik