Nogomet

Toplak: "Rezultat jednogodišnjeg rada"

Iz Varaždina:Ivana Strahija • četvrtak, 21.04.2011.
Toplak: "Rezultat jednogodišnjeg rada"
Foto: Ivana Strahija

Nakon noći pune slavlja, dojmovi su se malo slegli, no i trener i igrači Varaždina zrače posebnim samopouzdanjem nakon odlične utakmice polufinala Kupa protiv Cibalije.

Ako će biti iskreni, Varaždinci se finalu Kupa nisu nadali: "U Kup smo ušli tako što smo u prvim kolima koristili te utakmice za igrače s manjom minutažom, a tek smo protiv Rijeke 'potegnuli'. Svakako nam je ključna bila utakmica na Kantridi, gdje smo pokazali i hrabrost i kvalitetu, ali i sami sebi dokazali da možemo", rekao je nakon neprospavane slavljeničke noći Samir Toplak, trener Varaždina.

"Moram ipak naglasiti da moji igrači nisu danas ništa bolji, niti sam ja bolji trener, nego što smo bili jučer. Finale Kupa je dakle posljedica jednogodišnjeg napornog rada i baš ništa nije slučajno", naglašava varaždinski strateg.

Zahvale zločestima

"Moram zahvaliti igračima, stručnom stožeru, a posebno svom pomoćniku Lađeviću, održavateljima stadiona, koji su ispunjavali neke naše čudne zamisli, kao i svim ostalim djelatnicima ovdje na stadionu. Također moram zahvalit i zločestim kritičarima, čije nam riječi nisu dopustile da se uljuljamo u apatiju", kaže Toplak.

Što se same utakmice protiv Cibalije tiče, Toplak je ponudio kratku analizu: "U početnih osam minuta fantastičnog pritiska pokazali smo tko je gazda u Varaždinu. No, pritisnuo je potom protivnik, ali smo se mi znali obraniti. Nakon prvog gola imali smo još dva-tri napada za povećanje razlike, a da budem iskren, preplašio sam se nakon drugog gola, jer sam razmišljao samo o tome da se moji dečki sad ne smiju prepasti uspjeha. Publika nas je nosila i na tome joj hvala, pomogla nam je da se ne uplašimo i ne posustanemo."

U prvim reakcijama nakon drugog polufinala, između Dinama i Slaven Belupa, trener Zagrepčana Vahid Halilhodžić komplimentirao je Varaždince, na što je Toplak odgovorio: "Igrat ćemo rasterećeno, a kad smo takvi, onda smo opasni. U dvije utakmice koje smo s Dinamom odigrali ove sezone mogu iskreno reći da smo mi bili bolji i bliži pobjedi. Tako da, nismo favoriti, ali ćemo sigurno biti odlični protivnik."

O tome gdje bi želio igrati prvu utakmicu finala, trener odgovara: "Najradije bih da prvu igramo doma. U Varaždinu smo jaki i dobri dobivamo utakmice, mogli bismo napraviti rezultat koji bi nam konačno donio još veće slavlje."

Toplak je svoje igrače nagradio s tri slobodna dana, pa obavezu da se pojave na stadionu imaju tek u subotu, pred utakmicu s Lokomotivom. To je svakako izazvalo dizanje obrva, no Toplak kaže: "Svjestan sam da zbog toga u subotu nećemo biti 100 posto spremni, ali sam morao igrače nečime nagraditi. Bili su zbilja na rubu, da nismo pobijedili ne znam kako bi danas bilo." Osim toga, ima Toplak igrača 'na lageru': "Imam osmoricu svježih, odmorenih igrača, koji nisu igrali u Kupu ili nisu imali punu minutažu. Tu su Dudić, Punčec, Sušac, Tkalčić, Golubar, Posavec, Hojski, Aganović… Nema problema", odagnao je sumnje Toplak.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.04.2011. u 10:28
    Horvat bu valjda natrag menjal varaždin u varteks :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.04.2011. u 23:17
    @BatakMonikeKravic a motivirat če se uz bananu prije utakmice ipak ima puno južnoafričkih igrača
    Obrisan korisnik
  • Vilenjak21.04.2011. u 21:30
    ke?
    Vilenjak
  • špilmaher21.04.2011. u 21:24
    Haha, cuj ovo - "kad su motivirani". Da je bilo pravde izgubili bi obje ligaske utakmice (u prvoj Sacer promasuje zicer u 90. a na Ruglomiru dosudjen presmijesan penal Dinamu).
    špilmaher
  • Obrisan korisnik21.04.2011. u 19:47
    @monika kravic - mi u varazdinu smo vec skinuli gace pred ovim drugoklasnim igracinama dinama iz juzne amerike ...
    Obrisan korisnik