Nogomet

Ferenčina: "Dinamu nitko nije ni blizu"

Ante Dubravac • četvrtak, 21.04.2011.
Ferenčina: "Dinamu nitko nije ni blizu"
Foto: Davor Sajko

Nakon što su izgubili prvu utakmicu polufinala Hrvatskog nogometnog kupa rezultatom 4:1 nogometaši Slaven Belupa su s minimalnih 1:0 poraženi i u uzvratu.

Iako je već nakon utakmice u Zagrebu bilo jasno da je Dinamo vrlo blizu ulaska u finale Kupa u Koprivnici su se potajno nadali da mogu doći do velike senzacije. Ipak, ukupan ishod niti u jednom trenutku nije dolazio pod znak pitanja.

"Čestitam momčadi Dinama na ulasku u finale. Gledajući obje utakmice i u Zagrebu i ovdje, oni su pokazali više, pokazali su da su najbolja ekipa u Hrvatskoj, s tim da moram reći da sam zadovoljan igrom Slaven Belupa u današnjoj utakmici," izjavio je nakon utakmice trener Slaven Belupa Roy Ferenčina i dodao: "Žao mi je što nismo izvukli neriješeni rezultat, mislim da smo to zaslužili, da smo dobro igrali. Zadnjih dvadesetak minuta, kad smo vidjeli da više ništa ne možemo napraviti, nismo više držali takav tempo kakav smo držali u prvom poluvremenu, ali gledajući kroz cijelu utakmicu ja sam zadovoljan igrom svoje momčadi."

Odmah nakon ispadanja iz Kupa misli su se okrenule prema suboti kada u sklopu 26. kola Hrvatske nogometne lige Slaven Belupo dočekuju Hajduk: "Zadovoljan sam današnjom igrom, rekao sam, pogotovo u prvom poluvremenu, s tim da nisam zadovoljan realizacijom. Imali smo zicere u prvom poluvremenu, da smo zabili gol možda bi utakmica krenula drugačije. Makar, rekao sam i prije, Dinamo je toliko kvalitetna momčad da im nitko u Hrvatskoj ne može ni blizu. Ali zadovoljan sam i mislim da u subotu možemo ponoviti igru i da možemo napraviti dobar rezultat."

Ferenčina se nada da će se njegova momčad oporaviti do subote i da će pronaći raspoloženog strijelca: "U sedam dana bit će to treća teška utakmica. Ne bih javno govorio kako ćemo se postaviti. Imamo dva dana za pripremu. Mislim da ćemo se posložiti i da ćemo izgledati isto kao što smo izgledali danas, s time da ćemo poboljšati realizaciju," zaključio je trener Farmaceuta.

Utakmica između Slaven Belupa i Hajduka na rasporedu je u subotu, 23. travnja s početkom u 20.10 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.04.2011. u 23:39
    pa točno to Mario.. vidi se i po prodajama igrača i još po mnogo čemu
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.04.2011. u 21:25
    pa to se vidi i po naslovima prvaka u zadnjih par godina da je dinamo najbolji,i da mu nitko nije ni blizu,sto je zalosno za hrvatski nogomet,da nema ni jedan klub koi ne moze parirati dinamu za prvo mjesto
    Obrisan korisnik
  • pisonja_i_zuga21.04.2011. u 20:31
    oni ne mogu varteksu blizu..:)
    pisonja_i_zuga