Košarka

Cedevita rutinirano kroz Sinj

Iz ŠSD Sinj:Mišo Gulić • petak, 22.04.2011.
Cedevita rutinirano kroz Sinj
Foto: Mišo Gulić

Alkar je pružio dobar otpor favoriziranom gostu iz Zagreba i unatoč viskom porazu na kraju ostaje dojam kako je, ozljedama poharana, momčad Alkara zaslužila malo više od konačnih minus 18. Sinjani su se držali do sredine treće četvrtine, ali serijom trica gosti odvode utakmicu u mirnije vode...

Još jedna sjajna košarkaška priča, pred oko 1300 navijača, ispričana je na sinjskom parketu u okviru osmog kola Lige za prvaka. Koliko su gosti ozbiljno shvatili ovu utakmicu, dovoljno govori podatak kako su u Sinj doputovali u punom sastavu i bez obzira na rezultatski visoku pobjedu, morali su se itekako oznojiti za nove bodove.

Želim u reprezentaciju

Dontaye Draper: "Ako se poziv dogodi bilo bi to sjajno za mene i volio bih biti dio hrvatske nacionalne vrste već u sljedećoj prilici."

Sam početak utakmice protekao je u vrlo hrabroj i požrtvovnoj igri domaćih koji nisu dopustili da ih impresionira veliki gost iz Zagreba. Odličnu napadačku rolu u tim trenutcima je odigrali su Mirko Modrić i Bracey Wright te već do šeste minute postigli po osam koševa.

Imali su Sinjani nakon šest minuta igre +4(12:8), ali Cedevita serijom od 7-0 vraća utakmicu u egal i prva četvrtina završava rezultatom 18:18.

Aleksandar Petrović, trener Cedevite: "Najmanje bitan je završni rezultat. Bitno je ovo što se događalo svih 40 minuta, dakle ova briljantna atmosfera i moram priznati kako sam zaista ponosan što sam bio večeras u Sinju. Rijetki su trenutci kada publika tako navija za svoj tim, a još rijeđi kada u tolikoj mjeri respektira protivnika.

Drugu četvrtinu domaći otvaraju vrlo autoritativno i ne dopuštaju Cedeviti da se razigra, a zakucavanjem kapetana Ćurkovića odlaze na, za njih, najvećih +7(25:18) u 14. minuti susreta.

Zadnje vodstvo Alkar je imao u 17. minuti (27:24), a onda kreće nevjerojatna serija trica u režiji košarkaša Cedevite. U samo dvije minute Princ pogađa tri vezane trice, dok po jednu dodaju Draper i Kovačević, a sve to iz isto toliko pokušaja i gosti na poluvremenu vode 33:39.

Očito je Aco Petrović imao što za reći svojim igračima u poluvremenu, jer odmah na otvaranju treće dionice, uz nove dvije trice - sedme zaredom, bilo je jasno tko će biti konačni pobjednik. Ponovno je domaće zatrpala vanjska linija Cedevite i novom serijom od 10-2 lome otpor žilavih domaćina, kada je na semaforu stajalo 35:49.

Dontaye Draper, Cedevita: "Nevjerovatno je doživjeti ovakvu atmosferu, unatoč tomu što su domaći gubili preko dvadeset razlike, publika nije prestajala sa podrškom. Zaista nevjerojatno."

Seriju gostiju prekida Župić u 24., a već u sljedećoj minuti Zagrepčani su imali i +15(39:54). Do kraja četvrtine Sinjani, nošeni fantastičnom atmosferom, smanjuju rezultat na 50:61 i ne dopuštaju gostima da se opuste.

Domaći su u zadnju dionicu krenuli nerezonskim šutevima pa je prednost gostiju rasla iz minute u minutu sve do najvećih +25 (51:76) u 37. minuti susreta. Prvi koš iz igre, nakon sedam dugih minuta, postiže Delaš,a potom se u strijelce upisao i mladi Primorac.

Boris Poljak, trener Alkara: "Zaslužena pobjeda Cedevite. Nas je uništilo pet, za redom, pogođenih trica, gdje su oni napravili ključan korak ka pobjedi. Činjenica da su gosti igrali u punom sastavu i to što se mi držali dobar dio utaklmice, dovoljno govori u prilog mojim igračima te smatram kako smo zadovoljili našu publiku i barem dijelom vratili za lošu predstavu protiv Borika."

Posljednje minute utakmice bile su zaista impresivne, ali ne toliko zbog sjajnih poteza na parketu, koliko zbog euforične podrške Sinjskih Maligana, igračima obje momčadi. Podatak kako je i kompletna klupa Cedevite zadnju minutu provela pljeskajući sinjskoj publici te zajedničko veliko slavlje na centru, bili su istinski "praznik za oči" i nada u ozdravljenje posrnule hrvatske košarke.

Konačan rezultat od 63:81, malo je kome značio na kraju. Sinjska košarkaška bajka i dalje traje, unatoč porazu, a vrijedi istaknuti i desetak navijača Cedevite koji ni sami nisu ostali ravnodušni te su i zapjevali sa svojim domaćinima.

Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Cedevita 122+153
2Zadar 113+166
3Zagreb 113+181
4Cibona 77+38
5Sonik Puntamika 59-97
6Split 59-104
7Alkar 410-91
8Zabok 113-246

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Zvrx23.04.2011. u 10:39
    Ovakve utakmice daje vjeru u bolju budućnost. Ne samo košarkašku. Da će u ovakvoj atmosferi proći utakmica dalo se naslutiti već u Zagrebu kada su gostujući i domaći navijači sjedili jedni pored drugih i svaki navijali za svojke bez i najmanjeg incidenta. Nadam se da će Sinj kroz koju godinu... [više na forumu]
    Zvrx
  • Obrisan korisnik23.04.2011. u 07:56
    hmmm.. gdje točno?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.04.2011. u 04:26
    bravo sinjani!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.04.2011. u 23:27
    evo dat cu ti ja informaciju o kovacicu: dobro uci, dobro se ponasa, slusa mater, ide redovito u crkvu i na treninge... sta mu fali!?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.04.2011. u 22:40
    Imate na kkalkar.com stream snimku ove utakmice. ISPLATI se pogledati!
    Obrisan korisnik