Tenis

Dodig bez ponavljanja Barcelone

Ivor Krapac • utorak, 26.04.2011.
Dodig bez ponavljanja Barcelone
Foto: EPA

Nakon prošlotjednog polufinala turnira iz serije 500 u Barceloni, Ivan Dodig neće doći jednako daleko i na zemljanim terenima Münchena. Dodiga je u prvom kolu nadjačao Nijemac Philipp Petzschner, koji je ranije ove sezone već ostao u lošem pamćenju hrvatskim ljubiteljima tenisa, uz pobjedu u paru i odlučujućem meču singla u prvom kolu Davis Cupa u Zagrebu..

Dolazak na zemljane terene Münchena praktički po izlasku iz aviona, s obzirom da je još u subotu poslijepodne igrao protiv Rafaela Nadala u Barceloni, nije se pokazao sretnim Ivanu Dodigu. U ponedjeljak je zaustavljen u prvom kolu parova, u kombinaciji s Marinom Čilićem, dok ga je u utorak u prvom nastupu u singlu sa 6:1 i 6:4 eliminirao Philipp Petzschner.

27-godišnjak iz Bayreutha, 76. na svijetu, može se pohvaliti da mu ove godine ide dobro protiv Hrvata. Jedina iznimka bio je susret s Čilićem u osmini finala Marseillea, kada ga je Marin pobijedio sa 7:6(3) i 6:3, no početkom ožujka u prvom kolu svjetske skupine Davis Cupa u zagrebačkom Domu sportova istaknuo se s dva dobivena meča - u paru s Christopherom Kasom protiv Dodiga i Ive Karlovića, a dan kasnije i u odlučujućem posljednjem singlu protiv Karlovića. U prvom kolu Münchena imao je težak posao samo u drugom setu.

U prvoj dionici je sve vrlo brzo krenulo u Petzschnerovom smjeru, uz dva breaka na putu do 5:0 i zadržanim servisom kod vodstva od 5:1. No, u nastavku je Dodig bio puno veća prijetnja.

Treći hrvatski reket je u drugom setu prvi došao do breaka, u drugom gemu, poveo s 3:0, ali dalje od toga nije išlo. Njemački tenisač izveo je preokret uz dva breaka i pet uzastopnih osvojenih gemova na putu do 6:1 i 5:3, da bi dovršio posao na servisu za pobjedu kod 5:4.

Dodig će, tako, s nešto više vremena za predah nastaviti zemljaški dio sezone, dok se Petzschner može okrenuti osmini finala, u kojoj će se sresti s prvim nositeljem i braniteljem naslova Mihailom Južnim. Rus je svoj posao u prvom kolu obavio u ponedjeljak, sa 7:5 i 6:2 protiv Matthiasa Bachingera, Nijemca s pozivnicom.

ATP München, 26.4.2011., prvo kolo: Petzschner (Njemačka) - Dodig (Hrvatska) 6:1, 6:4, Starace (Italija) - Hajek (Češka) 3:6, 6:4, 6:0, Davidenko (Rusija, 7) - Kuznjecov (Rusija, Q) 6:1, 7:6(4), Reister (Njemačka, Q) - Brands (Njemačka) 7:6(1), 6:1, Kohlschreiber (Njemačka, 8) - Farah (Kolumbija, Q) 6:3, 6:1, Gremelmayr (Njemačka, LL) - Haase (Nizozemska) 6:4, 4:6, 6:4, Brown (Njemačka, WC) - Wawrinka (Švicarska, 2) 6:7(6), 6:4, 7:5.

Parovi, prvo kolo: Aspelin/Hanley (Švedska/Australija) - Haas/R. Štepanek (Njemačka/Češka, WC) 2:6, 6:3, 10:8, Gabašvili/Wassen (Rusija/Nizozemska) - Južni/Stahovsky (Rusija/Ukrajina, 2) 3:6, 6:3, 10:5.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.04.2011. u 15:06
    neka pajdo...odmori se ti malo, pa da budeš svjež za ove velike turnire....ovaj prepusti sugrađaninu Marinu....:)
    Obrisan korisnik