Nogomet

Real i Barcelona pod Uefinom istragom

Ante Zovko • četvrtak, 28.04.2011.
Real i Barcelona pod Uefinom istragom
Foto: EPA

Polufinalni sraz Lige prvaka između Real Madrida i Barcelone bit će predmet disciplinske istrage krovne europske nogometne organizacije.

Pobjeda 2:0 Barcelone na Santiago Bernabeuu, osim po golovima Lionela Messija, pamtit će se po nesportskim potezima, odglumljenim prekršajima, tučnjavi i prigovorima na suđenje, u čemu je prednjačio isključeni Jose Mourinho nakon poraza njegove momčadi.

Sve to bio je razlog da UEFA pokrene disciplinski postupak protiv oba kluba. Na njezinoj službenoj stranici objavljeno je:

"Nakon sinoćnjeg prvog polufinalnog ogleda Lige prvaka između Real Madrida i Barcelone, UEFA je otvorila disciplinske postupke protiv klubova."

"Slučaj protiv Real Madrida odnosi se na bacanje predmeta, ulazak na teren, crveni karton pokazan Pepeu, isključenje trenera Josea Mourinha, kao i neprimjerena izjava g. Mourinha medijima nakon susreta."

"Slučaj protiv Barcelone odnosi se na crveni karton dodijeljen Joseu Pintu. U oba slučaja zasjedat će Uefina disciplinska komisija u petak, 6. svibnja."

UEFA je tako preduhitrila Barcelonu koja je najavila kako bi ga nakon studiranja Mourinhovih izjava poslije utakmice mogla tužiti Uefi zbog izjave kako su Katalonci u povlaštenom položaju zbog loga Unicefa koji nose na dresu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.04.2011. u 17:36
    Otrcani argumenti,pomalo ste već naporni sa tim konstatacijama,koliko god ima "dokaza" o pomaganju barci od strane sudaca,isto s druge strane ima argumenata i video materijala da je i barca jako često oštećena. Recimo ako je oštećen chelse 2009 u drugoj utakmici,tako je i barca sa isključenjem... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • irilov30.04.2011. u 16:26
    to, jack, asu, di si šta ima!
    irilov
  • The Phantom30.04.2011. u 00:53
    Ako pucaš sa pištoljen u igrača, nije crveni ako ga faliješ, a ako ga metak okrzne onda je samo žuti jer nema namjere
    The Phantom
  • Obrisan korisnik29.04.2011. u 21:33
    ja ne kužim šta je cilj ovog videa,jasno se vidi đon na potkoljenici, a sad jeli ga malo takao ili više je nebitno,jer da je noga alvesa bila na zemlji puca ko suha jela,znači tolerirati mu dok nekom ne slomi nogu pa mu tek onda dati crveni. Start je opasan, 50-50 je mogao i nije mogao dati... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • irilov29.04.2011. u 20:30
    http://www.youtube.com/watch?v=h8U6D1dMq7o&feature=player_embedded ihihihihi, opet se zaigrali "čarobnjaci" iz marce...imaju dokaze! buahahaha. pogledajte kako se fabricira na klipu gore, dodir postoji. al ne čudi, lani su prepravljali linije ofsajda, a ove godine brisali igrače sa slike- čuda... [više na forumu]
    irilov