Košarka

Vukove dočekuje neporažena Cedevita

Ivor Krapac, Edvard Burić • subota, 30.04.2011.
Vukove dočekuje neporažena Cedevita
Foto: Davor Sajko

U Sutinska vrela dolazi Cibona. Neporažena Cedevita na svom parketu u 10. kolu Lige za prvaka dočekuje motiviranu i visokim pobjedama u posljednja dva kola osokoljenu Cibonu.

Cedevita i Cibona s različitim ambicijama i željama dočekuju ovaj ogled. Momčad Aleksandra Petrovića još ne zna za poraz u hrvatskom prvenstvu ove sezone i s pravom se nada startnoj "jedinici" uoči doigravanja, dok Cibona u posljednjih pet kola Lige za prvaka ulazi s ciljem ulaska u doigravanje.

Cedeviti nedostaje ozlijeđeni Vedran Vukušić, ali se po svemu sudeći vraća Corsley Edwards. Trener Cedevite ne želi davati previše informacija uoči utakmice: "Nemam puno toga za reći uoči derbija. Pričat ćemo na terenu. Čeka nas jedan jako zanimljiv ogled. To nije ista Cibona koju smo s lakoćom dobili u Draženovom domu kada su tek zamijenili trenera."

Vezane vijesti

"Nakon razdoblja upoznavanja sada sve kod njih izgleda puno ozbiljnije i postali su ekipa za svaki respekt. Međutim, mi smo u dobroj formi, dobro igramo i to prate i rezultati. Apsolutno tako želimo i nastaviti", razmišlja o dvoboju s Cibonom Aco Petrović.

U odnosu na susret iz trećeg kola, za Cibonu se sve okrenulo u drugačijem, Vukovima puno ljepšem smjeru. Josip Vranković, kojem je prošli susret s Cedevitom bio prvi po povratku na klupu Cibosa, donio je pozitivni pomak, prestale su ozljede koje su dugo pratile momčad, a nakon sveukupnih +47 protiv dvije zadarske momčadi, Borika i Zadra, potpuno je gurnuto u zaborav kombiniranih -46 protiv ta dva suparnika na početku Lige za prvaka.

Na putu prema četvrtom mjestu, na koje su došli prije tri dana pobjedom nad Zadrom, Vranković je, barem za nastavak sezone, pronašao rješenje koje se tražilo još otkako je otišao Rok Stipčević. Pružena prilika Tomislavu Zubčiću u prevođenju lopte i organizaciji napada zasad se pokazuje kao dobar potez - Cibona je napadački dobila su glavu i rep, lopte se ne gube u serijama, a s više kontrole u napadu, stabilizirala se i obrana.

Nastave li kako su odigrali u prošle dvije utakmice, Cibosima će teško pobjeći četvrto mjesto i "pravo prvokupa" pozivnice za NLB ligu, što je Vranković istaknuo kao jedini cilj prije mjesec dana, kada je preuzeo psihološki potonulu i tjelesno iscijeđenu momčad. U takvoj situaciji, nada da će dobiti Cedevitu nije bila velika, dok su sada ambicije narasle, pa iako je Cedevita favorit, Vukovi će u Sutinskim vrelima biti bez bijele zastave.

Pobjeda u Zadru otvorila je Ciboninim igračima vrata da ovu utakmicu dočekaju rasterećeni. I u slučaju poraza, i dalje će sve držati u svojim rukama u lovu na polufinale, a takvi, bez pritiska, obično su bili vrlo opasni u dosadašnjem tijeku sezone.

Cedevita je u posljednjem dvoboju ovih suparnika slavila 80:64 u Draženovom domu. Do sada se Cibona "osvetila" i Zadru i Boriku za poraze u prvom dijelu Lige za prvaka. Sasvim sigurno će to protiv Cedevite biti teže ostvarivo, ali osokoljeni Vukovi ipak nisu bez izgleda. Utakmica se igra u Sutinskim vrelima (Podsused), a počinje u 20:30.

Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Cedevita 122+153
2Zadar 113+166
3Zagreb 113+181
4Cibona 77+38
5Sonik Puntamika 59-97
6Split 59-104
7Alkar 410-91
8Zabok 113-246

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.04.2011. u 20:25
    cedevita do kraja !!
    Obrisan korisnik
  • penetrisac30.04.2011. u 17:50
    Split je nekad bio velik dok se nije rasuo , eno ga sad gazi ga Alkar iz Sinja i šta ti ja znam ko .....Cibona je institucija sa najviše trofeja , osvojili su sve što su mogli osim nlb-lige , ona je trenutno u malom knockdownu ali polako se vraća i doć će opet tamo di je bila , eto prilike da to... [više na forumu]
    penetrisac
  • Obrisan korisnik30.04.2011. u 16:18
    peternisac,ovako najveći naš košarkaški klub je split ili jugoplastika,ne triban objašnjavati zašto,a što se tiče tradicije navijača i nekog ajmo reći indentiteta je zadar bez premca,a cibona je još jedan od državnih projekata koji nema puno veze sa sportom,nešto slično ka croatija,hašk,dinamo ili... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • penetrisac30.04.2011. u 16:08
    pa naravno cibona ima identitet i tradiciju kakvu niko nema u hrvatskoj osim zadra .... sjeti se 80-ih , 90-ih i sve trofeje koje je uzela , nema tog trofeja koji nije osvojila !! A Cedevita je umjetna tvorevina , dobra je kao konkurencija , onako za porazit i bacit pod tepih
    penetrisac
  • Obrisan korisnik30.04.2011. u 15:31
    da,a cibona je pravi primjer kluba sa navijačima i indentitetom,jedini košarkaški klub koji ima navijače i indentitet u hrvatskoj je zadar
    Obrisan korisnik