Košarka

Zagreb razmontirao Alkara

Iz ŠSD Sinj: Mišo Gulić • subota, 30.04.2011.
Zagreb razmontirao Alkara
Foto: Mišo Gulić

U okviru desetog kola Lige za prvaka u Sinju je gostovao Zagreb i domaćinima "poklonio" najteži poraz ove sezone. Sve je bilo riješeno već nakon nekoliko uvodnih minuta, ali još jedna košarkaška fešta, unatoč visokom porazu, nije izostala ...

Nakon velike pobjede u Splitu, Alkar je u svojoj dvorani ugostio momčad Zagreba i vidno istrošen, psihički i fizički, nije bio dostojan suparnik ni u jednom dijelu susreta. Očito je ritam igranja svaka tri dana došao na naplatu i uzeo svoje kod Sinjana koji su i ovu utakmicu odigrali bez svoja dva važna igrača.

Jedino vodstvo u utakmici Sinjani su imali na samom početku kada su vodili 4:2, a sve ostalo pripalo je gostima iz Zagreba. Kakvu klasu na sinjskom parketu imaju za vidjeti, gledatelji su shvatili već nakon prvih nekoliko minuta kada je Luka Žorić solo akcijama i briljantnom leđnom tehnikom uništavao unutarnju liniju Alkara.

Alkar je promašio nekoliko otvorenih šuteva dok su gosti pogađali u serijama, a pozornost Sinjana prema Žoriću u tim trenutcima kažnjavao je Renfroe te su Zagrepčani kraj prve četvrtine dočekali s plusom od 17 koševa (12:29).

Boris Poljak, trener Alkara: "Nas je očigledno stigao umor i nemam ništa za prigovoriti svojim igračima. Mi smo se ispraznili u utakmici sa Splitom i nije bilo za očekivati da ponovimo isto nakon samo tri dana stanke.

Ivica Burić, trener Zagreba: "Pribojavao sam se ove utakmice, jer Alkar ima dobru i poletnu ekipu. Smatram kako ovakav rezultat sigurno nije odraz kvalitete dviju momčadi, ali Alkar najveće bogatstvo ima u ovoj fantastičnoj publici i čestitam im na tome."

Kako je završila prva, počela je druga četvrtina. Ponovo velik broj pogrešaka i izgubljenih lopti, a semafor je iz minute u minutu pokazivao sve veći minus na štetu Alkara.

Pokušavao je trener Alkara Boris Poljak s nekoliko minuta odmora razbuditi svoju momčad, ali nije bilo pomoći. Gosti su bili neumoljivi u kažnjavanju domaće bezidejnosti pa su do poluvremena uspjeli zabiti preko pedeset koševa dok su Sinjani ostali na trideset (30:53).

Nastavak susreta ponovno je ponudio majstorije u režiji Luke Žorića, a možda i najljepši trenutak utakmice zbio se u 26. minuti susreta. U trenutku dok igru napušta Žorić, unatoč minusu od trideset koševa i neprepoznatljivoj igri domaćih te činjenici kako ih je uništio, sinjska publika se diže na noge i dugotrajnim pljeskom nagrađuje centra gostiju.

Tek u 28. minuti svoje prve koševe postiže Ante Delaš, najbolji igrač Alkara u Ligi za prvaka, a inače sjajni Mirko Modrić do kraja susreta ostaje na samo četiri koša što je dovoljan pokazatelj nemoći u večerašnjem dvoboju.

Svaku sljedeću minutu upisivali smo novu najveću prednost gostiju koji do kraja susreta potpuno demoraliziranu momčad Alkara pobjeđuju rezultatom 61:100. Zadnje dvije minute domaći trener dao je priliku i mladim nadama sinjske košarke i tim potezom zaradio pljesak ponovno do kraja ispunjene dvorane.

Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Cedevita 122+153
2Zadar 113+166
3Zagreb 113+181
4Cibona 77+38
5Sonik Puntamika 59-97
6Split 59-104
7Alkar 410-91
8Zabok 113-246

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.05.2011. u 13:24
    Nitko se nije u Sinju nada da je Zoric ovakva klasa... Za 20min igre, 22 kosa sve govori... Zasluzeno u reprezentaciji!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.05.2011. u 01:26
    Ono sto Alkar ima, nikakvi novci ne mogu kupiti!
    Obrisan korisnik