Nogomet

Xavi: "Bili smo superiorni Realu"

Mihaela Bradovski • srijeda, 04.05.2011.
Xavi: "Bili smo superiorni Realu"

Barcelona je na domaćem terenu uspjela sačuvati prednost iz prvog susreta i ukupnim rezultatom 3:1 dohvatila završni ogled ovosezonskog izdanja Lige prvaka. Nakon susreta akteri iz slavljeničkog sastava nisu štedjeli na dojmovima...

Vratar prvog finalista, Victor Valdes, nakon odigranog susreta još jednom nije mogao izbjeći pohvale na račun argentinskog suigrača Lionela Messija, ali i stratega, Josepa Guardiole. "On je uvijek najbolji i takav će biti još mnogo godina. Sretni smo što ga imamo u momčadi. Posebno veliku ulogu u svemu ovome ima naš trener. On nas je doveo ovako daleko."

Javier Mascherano: "Još uvijek nismo osvojili ništa, sezona još traje, a nama predstoji i borba u domaćoj ligi. Učinit ćemo se u našoj moći da ispunimo ta dva cilja koja stoje pred nama."

Za razliku od prošle sezone, kada im je europski put završio upravo u ovoj fazi natjecanja, nogometaši Barcelone ove će biti sudionici finalnog dvoboja. Odlazak na Wembley bit će jedinstven doživljaj, kaže Andreas Iniesta, a takav je i eliminacija najvećeg rivala, Real Madrida.

"Ovo je velik, jedinstven trenutak. To što smo se u finale najjačeg europskog natjecanja plasirali preko Real Madrida govori puno o našoj snazi. Imali smo jednu od najboljih momčadi na suprotnoj strani terena i to što smo je svladali još je veći povod za slavlje od samo prolaska dalje. Ja u ovom trenutku želim razgovarati samo o nogometu, o svemu drugom reći ću samo to da je sve to normalna stvar, naši dvoboji idu dalje od običnog rivaliteta i to treba shvatiti."

Pedro: "Presretan sam. Uvijek je teško dohvatiti finale Lige prvaka, a kada to morate protiv momčadi kao što je Real posao je još teži. Riječ je o sjajnoj momčadi s odličnim igračima i naravno da moramo biti zadovoljni konačnim rezultatom. Iniesta mi je poslao odličnu loptu, presretan sam zbog pogotka, ali danas su svi dali mnogo."

Komentare protivničke strane na suđenje oba susreta, veznjak katalonskog sastava Xavi, ocijenio je idući riječima: "Real je izgubio mogućnost odlaska u finale i to na neki način moraju opravdati. Ovo je naša velika noć, potvrdili smo završnicu, pokazali da smo superiorni Realu i na to se nema što drugo reći. Uz sva spomenuta zadovoljstva tu je i povratak Abidala."

A branič Barcelone, Daniel Alves, iste komentare iz Realove svlačionice vidi kao dokaz da se momčad Jose Mourinha ne zna ponašati u porazu. "Nakon finala Kupa kralja mi smo prihvatili rezultat kao nešto normalno jer su postigli pogodak više od nas, a pogledajte njih. To je razlika između Barcelone i ostalih klubova. Finale? Naš nas je nogomet nagradio odlaskom na Wembley."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.05.2011. u 00:29
    ne mogu virovat da se ronaldo i ekipa pokusavaju izvuc na greske suca.....svi dobro znamo ko se nakon utakmice vadi na suca....i btw naravno da je barcelona superiornija od reala....pa dovoljan je podatak da su vise napadali i trazili igru, a imali su dva gola viska....bas me zanima bi li mourinho... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.05.2011. u 16:22
    Bolje da se suzdrzim od komentara.Ispalit cu od svakojakih komentara!!!Pa tko je ovdje slijep pri zdravim očima?!Faul na Ronaldu,a sve i da ga nije bilo,bilo je kontakta i sudac je najprije pustio prednost,a onda naknadno signalizirao to sto jest.Cista budala,nesigurna budala!!!!Sramota za... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.05.2011. u 14:41
    bilo je 38,9m -.-
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.05.2011. u 14:33
    Irilove, faul je bija nad Ronaldom, Pique ga je gurnija dok je Ronaldo već prošao, sudac je tu triba pustit prednost, jer je Pique gurnija Ronalda na Mascherana koji je teatralno odglumija sta se vidi na ovoj snimci, narocito na 41. sekundi http://www.youtube.com/watch?v=-FfNubgHk4c&feature=share .
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.05.2011. u 14:25
    SINE DRAGI TI VJEROVATNO PRATIS NOGOMET OD OVE GODINE PA NISI GLEDAO UTAKMICU FINALE 2009,GDJE JE MANCHESTEROVA NAJBOLJA PRILIKA BILA FAUL RONALDA SA 37.8 METARA........
    Obrisan korisnik