Nogomet

Sjajni Perišić režirao slavlje, novi gol Jelavića

Borna Rupnik • srijeda, 11.05.2011.
Sjajni Perišić režirao slavlje, novi gol Jelavića
Foto: Davor Sajko

Hrvatski reprezentativci Nikica Jelavić i Ivan Perišić ugradili su u utorak navečer svoje pogotke u pobjede Glasgow Rangersa, odnosno Club Bruggea...

Nakon kiksa Celtica kod Invernessa, Glasgow Rangersi preuzeli su svoju sudbinu u škotskom prvenstvu u vlastite ruke. Posao protiv Dundee Uniteda obavili su za samo 25 minuta igre.

U 21. minuti strijelac je za Rangerse bio naš napadač Nikica Jelavić, koji je glavom proslijedio ubačaj Stevena Whittakera u gostujuću mrežu. Samo četiri minute poslije je akcija asistenta Stevena Naismitha i strijelca Kylea Laffertyja bila dovoljna za konačnih 2:0. Jelavić je igru napustio u 86. minuti, a umjesto njega ušao je El-Hadji Diouf.

Vezane vijesti

Ukoliko Rangersi u nedjelju pobijede Kilmarnock u gostima, postat će prvaci treći put zaredom.

Još je uvjerljiviju pobjedu u belgijskom prvenstvu ostvario Club Brugge, a još učinkovitiji od Jelavića bio je Ivan Perišić.

Mladi ofenzivac doveo je svoju momčad u vodstvo protiv Genka u 58. minuti, u 69. minuti svojim je drugim golom udvostručio prednost Club Bruggea da bi petnaestak minuta prije kraja susreta započeo akciju za treći gol. Poslužio je Akpalu koji je na drugoj stativi jednostavno zapečatio sudbinu gostiju.

Genk usprkos porazu zasad ostaje vodeći u poretku, a Perišić i suigrači na četvrtom su mjestu smanjili zaostatak na okruglih deset bodova (47-37). Između su se smjestili Standard Liege i Anderlecht.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.05.2011. u 11:45
    Svaka cast obojici , mali Perisic samo da malo promijeni ponasanje previse je bahat,ali je igrac koji obecava. Jelavic je stvarno nasao sredinu koja mu odgovara, gdje se igra muski fudbal sa puno kontakta itd...Svaka cast momci jos jednom
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.05.2011. u 08:37
    Nikica kraljuu :)
    Obrisan korisnik
  • Balthazar11.05.2011. u 07:10
    Ne bih ja baš ovo opisao kao "glavom je proslijedio ubačaj". Ovo je baš lijep gol, pravi centarforski.
    Balthazar
  • Obrisan korisnik11.05.2011. u 02:10
    Koji mu je to ,15? Pa to je sjajno!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.05.2011. u 02:06
    Jelavic je jednostavno jedan od najboljih "stealova" u transferima ove sezone.Relativno nepoznat,relativno jefftin ,a kakva produktivnost!Bravo momak,tako se radi sebi ime.
    Obrisan korisnik