FA kup, finale, 14.05.2011, 16:00 h
Manchester City
Manchester City 1:0 Stoke City
Stoke City

Manchester City nakon 35 godina do trofeja

Marin Vuković • subota, 14.05.2011.
Manchester City nakon 35 godina do trofeja
Foto: EPA

Neće samo crveni dio Manchestera večeras slaviti do kasno u noć, nogometaši Manchester Cityja pobjedom nad Stoke Cityjem osvojili su trofej FA kupa i prekinuli sušu koja je trajala punih 35 godina.

Nakon što je u polufinalu FA kupa na Wembleyju srušio Manchester United, Yaya Toure na istom je stadionu i u finalu postao herojem Manchester Cityja. Njegovim pogotkom svijetlo plavi s Eastlandsa osvojili su FA kup i prekinuli post koji je trajao više od tri desetljeća.

Stoke City u ovoj se utakmici nije pokazao dostojnim protivnikom, momčad Tonyja Pulisa preplašeno je ušla u utakmicu i uspjela stvoriti tek jednu istinsku neugodnost vrataru Manchester Cityja Joeu Hartu. Od samog početka utakmice Manchester City je preuzeo kontrolu nad igrom i praktički sakrio loptu svojem protivniku.

Vezane vijesti

Manchester City je već nakon prvih 45 minuta trebao imati nekoliko pogodaka prednosti. Najbliže pogotku bio je upravo Yaya Toure, čiji je fantastičan udarac prošao tik pored vratnice, a ništa manje izglednija nije bila ni prilika Davida Silve, koji je umjesto u praznu mrežu pucao preko gola.

Izabranici Tonyja Pulisa tek su se u nastavku donekle probudili i svoju najbolju priliku propustili u 61. minuti, kada se Kenwyne Jones otresao svoga čuvara, izbio sam pred Joea Harta, ali nije uspio najbolje zahvatiti loptu pa se engleski reprezentativni vratar istaknuo obranom.

Bilo je to sve od Stoke Cityja u ovoj utakmici, a u 74. minuti pala je odluka. Crveno-bijeli nisu uspjeli očistiti gužvu pred svojim vratima, a na ničiju loptu u srcu šesnaesterca natrčao je Toure i silovitim je udarcem zakucao u mrežu nemoćnog Thomasa Sorensena.

Nema sumnje, večeras će biti burno u Manchesteru, jer obje će polovice grada obilno zalijevati upravo osvojene trofeje. Ne treba zaboraviti kako će nakon ovakvih ishoda sljedeća sezona početi upravo ogledom Manchester Uniteda i Manchester Cityja, na Wembleyju će u kolovozu zaigrati za Community Shield.

FA kup

finale

Manchester City1:0Stoke City

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.05.2011. u 21:23
    najjača liga svijeta iz godine u godinu napreduju i slažu kostur ekipe, preko noći se ne osvaja liga te snagejel ako ekipa sa 14. i 15. mjesta, završi sezonu 9. i 10. pa potom 5. i danas 4. onda je to svakom sa zdravim razumom NAPREDAK, a liga kup je možda slab trofej ali FA kup je najjači kup neke... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.05.2011. u 21:05
    uspješna? s kakvom ekipom raspolažu oni su se borili za 4 mjesto a ne 1., a u EL su trebali poharati a ne ovaj kup koji veliki klubovi ne shvačaju ozbiljno i igraju s drugom ekipom, pa čak je i Stoke došao do finala, onda je sve jasno.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.05.2011. u 19:08
    bravo
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.05.2011. u 18:30
    Baloteli me čak iznenadio ovu tekmu, ima potencijala to se vidi, još jedino da počne malo više trčati...
    Obrisan korisnik
  • The Phantom14.05.2011. u 18:29
    Na kraju krajeva, ipak uspješna sezona za Građane. Trofej je tu i osigurali su LP slijedeće sezone
    The Phantom