Nogomet

Uraganski pohod Rangersa do titule

Borna Rupnik • nedjelja, 15.05.2011.
Uraganski pohod Rangersa do titule
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Glasgow Rangersi sjajnom su predstavom kod Kilmarnocka (5:1) osvojili naslov prvaka Škotske, a strijelac je bio i Nikica Jelavić, u 49. minuti za 4:0...

Nogometaši Glasgow Rangersa, uključujući i hrvatskog reprezentativca Nikicu Jelavića, po treći put zaredom u svoje vitrine spremaju titulu najbolje momčadi Škotske.

Bod prednosti nad vječnim rivalom Celticom sačuvali su na gostovanju kod Kilmarnocka, a da ništa neće prepustiti slučaju pokazali su već u prvih sedam minuta.

Naime, Kyle Lafferty zabio je već u prvoj minuti, u petoj je bio precizan i Steven Naismith da bi Lafferty svojim drugim golom već u uvodnim trenucima riješio sve dileme.

Na 4:0 je početkom nastavka povisio naš napadač Nikica Jelavić, koji je tijekom sezone svojim pogocima dao velik obol osvajanju naslova prvaka, da bi Lafferty upisao hat-trick u 53. minuti. Počasni pogodak za Kilmarnock postigao je James Dayton. Jelavić je igrao do 81. minute, kada ga je zamijenio El-Hadji Diouf.

Celticu tako domaća pobjeda nad Motherwellom (4:0) nije ništa promijenila. Zeleno-bijeli ostaju drugi, s 92 osvojena boda naspram Rangersovih 93.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • howitzer15.05.2011. u 18:41
    Danas su na stadionu Kilmanrocka dominirale hrvatske zastave. Lipo je vidit da se Jelavića tako cijeni, ali puno bi lipše bilo da nosi dres jednog drugog kluba iz Glasgowa.
    howitzer
  • Obrisan korisnik15.05.2011. u 17:25
    nek ostane u rangersima, ako bude zdrav sljedeće sezone može zabiti 35 golova i biti car tamo.. u manchesteru sumnjam da bi se naigrao...
    Obrisan korisnik
  • ElKun1015.05.2011. u 16:53
    Savršen za Man Utd, taman da spusti lopte Rooneyu i Chicharitu..
    ElKun10
  • Obrisan korisnik15.05.2011. u 16:29
    jebate kakve golove  daje jelavic, zasto ne u manchester, on je skroz drugaćiji napadač od cikarita i runija
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.05.2011. u 16:02
    brzopotezni uz ovakvog Chicarita i Rooneya sumnjam da bi dobivao preveliku minutažu.bolje da zasad ostane u Rangersima pa tek je ove zime došao
    Obrisan korisnik