Nogomet

"Zaslužili smo, najbolji smo u Škotskoj"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 16.05.2011.
"Zaslužili smo, najbolji smo u Škotskoj"
Foto: Kristijan Komarica

Hrvatski reprezentativac Nikica Jelavić ugradio je još jedan pogodak u osvajanje naslova prvaka Škotske. Smatra da titula potpuno zasluženo ostaje među njegovim novim suigračima, na Ibroxu...

Glasgow Rangersi obranili su titulu najbolje momčadi u Škotskoj uvjerljivom pobjedom nad Kilmarnockom u zadnjem kolu tamošnjeg prvenstva. Bilo je 5:1, a svoj je obol dao i Nikica Jelavić, postigavši lijep pogodak iz slobodnog udarca početkom drugog poluvremena.

Bio mu je to ukupno 19. pogodak sezone, prve među Rangersima, u kojoj je čak tri mjeseca morao pauzirati zbog ozljede gležnja. Škotski je velikan za njega platio četiri milijuna funti bečkom Rapidu i - pogodio.

"Pobjeda nad Kilmarnockom uistinu je sjajna. Mislim da smo pokazali da smo, gledajući cijelu sezonu, najbolji u Škotskoj. Zaslužujemo naslov prvaka, a to je najuzbudljiviji trenutak moje dosadašnje karijere, nešto najveće što mi se dogodilo u nogometu", ispričao je hrvatski reprezentativac za službene klupske stranice.

Rangersi su tako uzeli treći naslov prvaka zaredom, a Jelavić se ove sezone osladio i trofejem Liga-kupa, za koji je postigao i odlučujući pogodak u finalu protiv Celtica: "Već je i to bio odličan osjećaj, a ovo je korak više".

"Toliko sam sretan da ne znam što bih rekao", dodao je, a na kraju se osvrnuo i na odlazak trenera Waltera Smitha s klupe Glasgow Rangersa: "Izrazito mi je drago što je osvojio prvo mjesto. Napravio je mnogo za Rangerse i silno se trudio uzeti titulu u svojoj zadnjoj sezoni".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Mihalj16.05.2011. u 10:53
    drago mi je zbog jelavića al bed zbog celtica, jedan slab dan protiv invernessa i bok tituli. al tko im je kriv, rangers je samo uzeo ponuđeno
    Mihalj