Rukomet

Anušićev Göppingen svladao Großwallstadt

Mario Glasnović • ponedjeljak, 16.05.2011.
Anušićev Göppingen svladao Großwallstadt
Foto: Bruno Karadža

U prvoj utakmici finala kupa EHF-a Göppingen Dalibora Anušića u njemačkom je obračunu pobijedio momčad Großwallstadta rezultatom 23:21 te je ostvario prednost pred uzvrat koji se igra u subotu.

Odigrana je prva finalna utakmica Kupa EHF-a. Pred oko 5.000 gledatelja u EWS Areni u Göppingenu, istoimeni domaćin svladao je momčad Großwallstadta rezultatom 23:21 i na taj način ostvario prednost pred uzvrat koji se igra u subotu.

Bila je to iznimno zanimljiva rukometna predstava dviju njemačkih momčadi. Göppingen je uraganski krenuo u utakmicu, nakon nekoliko minuta imali su prednost od 5:1, a kasnije su poveli s čak šest golova razlike, bilo je 8:2. Gosti su pred kraj poluvremena ipak uspjeli posložiti redove i izdržati nalete domaćina, pa se na odmor odlazi s prednošću Göppingena od 13:8.

U drugome poluvremenu domaći rukometaši opet su odlično krenuli i poveli su s 15:9. Obrana Großwallstadta nakon toga je počela bolje funkcionirati, te su sjajnom serijom pogodaka uspjeli smanjiti na 17:15. U tome razdoblju najistaknutiji pojedinac bio je gostujući vratar Mattias Anderson koji je izludio rukometaše Göppingena. Sjajni švedski vratar skupio je čak 21 obranu i zahvaljujući njemu Großwallstadt je zadržao šanse za osvajanje ovoga trofeja.

Göppingen je na kraju slavio rezultatom 23:21, a uzvratna utakmica igra se u subotu. Najbolji pojedinci susreta osim spomenutog Andersona bili su njemački reprezentativci Lars Kaufmann sa sedam pogodaka kod Göppingena i Michael Spatz koji je zabio pet golova za gostujuću momčad.

Dodajmo da je u pobjedi Göppingena sudjelovao i naš Dalibor Anušić. Bivši hrvatski reprezentativac nije se upisao u strijelce, ali je pomogao domaćoj obrani i zaradio je jedno isključenje.

Kup EHF-a, finale, prva utakmica
Frisch Auf Göppingen - TV Grosswallstadt 23:21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!