Tenis

Veić korak do glavnog ždrijeba

Ivor Krapac • četvrtak, 19.05.2011.
Veić korak do glavnog ždrijeba
Foto: Bruno Karadža

Antonio Veić, jedini preostali hrvatski predstavnik u kvalifikacijama Roland Garrosa, probio se u treće kolo, korak do ulaska u glavni turnir. Veić je u četvrtak na početku programa u drugom kolu nadjačao Argentinca Facunda Bagnisa...

Nakon što je na startu iznenadio drugog nositelja Horacija Zeballosa, Antonio Veić nastavio je svoj kvalifikacijski put na Roland Garrosu pobjedom nad još jednim argentinskim suparnikom, sa 6:3, 2:6 i 6:2 protiv Facunda Bagnisa, 182. na svijetu. U finalu kvalifikacija, u petak, slijedi ogled s 23. nositeljem, 25-godišnjim Talijanom Simoneom Bolellijem (129.), koji je u četvrtak također rano bio u akciji, uz prolaz sa 6:3 i 7:5 protiv Rusa Jevgenija Donskoja.

Bolelli jači u Umagu

Veić i Bolelli dosad su jednom išli jedan na drugoga, lani u prvom kolu umaškog Studena Croatia Opena. Talijan je tada slavio bez gubitka seta, sa 7:6(3) i 6:3.

U ogledu s 21-godišnjim Bagnisom, Antonio je sve riješio uz jedan break u prvom i još tri u odlučujućem setu. U tom dijelu meča napravio je veliki korak s dva breaka na putu do 3:0, da bi potom, nakon gubitka servisa u četvrtom gemu, breaknuo i treći put i do kraja zadržao tu prednost.

Pad u drugom setu, tako, nije značio previše, a nakon što je pronašao put protiv Argentinca, Veić će se u petak boriti za proboj u glavni ždrijeb nekog Grand Slam turnira drugi put u karijeri. Lani je zaigrao na Australian Openu, također nakon prolaska kvalifikacija, a tada je prošao i prvo kolo glavnog turnira, slomivši Daniela Köllerera u pet setova.

U Parizu mu je najbolji rezultat bilo prošlogodišnje treće kolo kvalifikacija, u kojem ga je zaustavio Brazilac Thiago Alves - ovog puta nadat će se i koraku više od toga.

Roland Garros, 19.5.2011., tenisači, kvalifikacije, drugo kolo:
Veić (Hrvatska) - Bagnis (Argentina) 6:3, 2:6, 6:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Zdren20.05.2011. u 14:09
    bravo veiću! (dobio je Bolellija)
    Zdren